Bavarian Nordic scorer vaccine-aftale til 900 mio. i USA

De amerikanske sundhedsmyndigheder har indgået en aftale på 900 millioner kroner med Bavarian Nordic om selskabets produktion af koppevaccinen Imavune.

Det oplyser det danske biotekselskab i en meddelelse til fondsbørsen.

Bavarian Nordic har allerede leveret 28 millioner doser flydende, frossen koppevaccine på hætteglas, som de amerikanske sundhedsmyndigheder har oplagret til brug i en nødsituation.

Den flydende vaccine har imidlertid begrænset holdbarhed, og derfor har Bavarian Nordic indgået en kontrakt med sundhedsmyndighederne om udvikling af en frysetørret udgave af vaccinen, som har væsentlig længere holdbarhed.

De kliniske data for den frysetørrede version viser lige så gode resultater som den flydende vaccine, og tilbage står nu overførslen af produktionsprocessen til den nye vaccine, forklarer Ole Larsen, finansdirektør i Bavarian Nordic.

- Vi befinder os i en overgangsfase mellem den flydende og den frysetørrede udgave af Imavune, og i den situation har amerikanerne valgt at investere 900 millioner kroner i at opretholde det nuværende beredskab.

- De ønsker at være beredt. Derfor har de bestilt flydende vaccine i store portioner - såkaldte bulks - som kan fyldes på hætteglas og tages i anvendelse om nødvendigt, udtaler Ole Larsen i meddelelsen.

Imavune udmærker sig ved at have få og milde bivirkninger. Derfor kan vaccinen anvendes til personer med svækket immunforsvar, som ikke tåler gammeldags koppevacciner.

Det gælder blandt andre HIV-patienter, personer med hudlidelser og patienter i behandling med kemoterapi.

Den amerikanske regering har til dato lagt ordrer for 7,5 milliarder kroner hos Bavarian Nordic til udvikling og produktion af koppevaccinen Imavune.

/ritzau/

 

Dagens Gossip