Bavarian Nordic vil hente knap 700 millioner på børsen

14/04/2016 02:48

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Bavarian Nordic er gået i gang med at skrabe millioner af kroner hjem via et salg af nye aktier.

Samtidig står det klart, at man dropper idéen om at blive noteret på børsen i USA.

I en fondsbørsmeddelelse meddeler det danske biotekselskab, at det udbyder op til 2,77 millioner aktier, hvilket svarer til knap ti procent af Bavarian Nordics nuværende aktiekapital.

Tegningskursen er blevet sat til 240 kroner per aktie. Selskabet regner med at kunne hente et bruttoprovenu på op til 665 millioner kroner.

Pengene skal bruges på udviklingen af nye vacciner, lyder det.

- Bavarian Nordic forventer at anvende provenuet fra udbuddet til at fremskynde sin pipeline af kommercielle vacciner, herunder selskabets CV-301 cancerimmunterapi og MVA-BN RSV-program, samt til eventuelt at udvide sit eksisterende produktionsanlæg, hedder det i meddelelsen.

Udbuddet er rettet mod institutionelle investorer i Danmark og internationalt.

Foruden nyheden om aktiesalget står det nu også klart, at Bavarian Nordic ikke vil gå efter at blive noteret på børsen i USA, som man ellers søgte om i januar.

- Det er mest hensigtsmæssigt at fortsætte med kun at være børsnoteret på én børs samt fastholde en likviditetspool. Som følge heraf vil Bavarian Nordic trække registreringserklæringen tilbage, skriver selskabet.

Hvis salget af nye aktier går som ventet, betyder det, at Bavarian Nordic løfter sine forventninger til kapitalberedskabet ved årets udgang til at ligge i niveauet 1,9 milliarder kroner. Tidligere var forventningen, at beredskabet ville være 1,3 milliarder kroner.

Udbuddet får dog ikke konsekvenser for omsætning eller forventningerne til resultatet.

Bavarian Nordic-aktien lukkede onsdag i 250 kroner.

De nye aktier ventes at blive noteret 19. april.

/ritzau/