Bayern banker kinesere og er i VM-finalen

17/12/2013

Champions League-mestrene fra Europa er bedre end det asiatiske mesterhold.

Det er facit efter tirsdagens semifinale ved klub-VM i marokkanske Agadir, hvor et stjernespækket Bayern München-hold sikkert vandt 3-0 over kinesiske Guangzhou Evergrande.

Franck Ribery og Mario Mandzukic sørgede med et mål hver for, at de tyske favoritter gik til pause foran 2-0, og kampen var mere eller mindre afgjort efter 45 minutters spil.

Netop Ribery kæmper med Cristiano Ronaldo og Lionel Messi om at blive kåret til verdens bedste fodboldspiller i 2013, og måske en stærk indsats og nogle mål ved klub-VM kan hjælpe på den front.

Den franske midtbanespiller virkede i hvert fald oplagt, og Ribery kunne have scoret flere mål undervejs.

Målene til 1-0 og 2-0 faldt kort før pausen, og anden halvleg var nærmest ikke fløjtet i gang, før Mario Götze gjorde det til 3-0 på et langskud. Tre mål på syv minutter. En magtdemonstration fra Bayern-spillerne.

Det tyske mesterhold havde bolden for det meste, og kineserne, som trænes af den italienske legende Marcello Lippi, kunne intet stille op.

Lippis taktisk var tydelig fra kampens første sekund. Guangzhou Evergrande skulle stå langt tilbage på banen med stort set alle spillere bag bolden for at gøre det svært for Bayern at spille sig frem til chancer.

Hvis kineserne fik fat i bolden, skulle en hurtig kontra så forsøges. Den mission var aldrig tæt på at blive til en realitet.

På trods af den kinesiske taktik vadede Bayern i chancer, og inden de første mål blev scoret, havde både Thiago og Toni Kroos ramt træværket for tyskerne. Det kunne sagtens være endt med mere end 3-0.

Den danske U21-landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg sad på bænken hos Bayern München i hele kampen.

I lørdagens finale møder Bayern enten Raja Casablanca fra Marokko eller brasilianske Atletico Mineiro, der har den tidligere FC Barcelona-stjerne Ronaldinho som en af sine profiler.