Bayern holder Dortmund på afstand i Tyskland

Borussia Dortmund forpassede lørdag en stor chance for at bringe afgørende spænding ind i kampen om det tyske fodboldmesterskab.

På hjemmebane spillede Dortmund 0-0 mod ligaens førerhold fra Bayern München.

Dermed har Bayern fortsat et forspring på fem point med ni spillerunder tilbage af Bundesligaen.

Lørdagens duel mellem ligaens med afstand bedste mandskaber blev et åbent og tempofyldt chanceorgie.

Tættest på var gæsternes Arturo Vidal, der opsnappede bolden efter en hovedstødsduel i hjemmeholdets straffesparkfelt. Vidal hamrede til kuglen, men Dortmund-keeper Roman Bürki fik vippet det hårde skud op på overliggeren.

I den anden ende var Dortmund-topscorer Pierre-Emerick Aubameyang med sin hurtighed en evig trussel, men Gabon-angriberens mange afslutninger savnede den sidste skarphed.

I anden halvleg kom hjemmeholdet i perioder til at stå lidt for langt tilbage på banen, mens Bayern trykkede på.

Det blev til flere gode kontramuligheder for hjemmeholdet, men Bayerns konstante tryk og Dortmunds tiltagende passivitet var måske også et billede på, at Dortmund måske lige mangler den sidste kvalitet i at matche sydtyskerne.

Det er vel også helt naturligt, eftersom Bayern i flere år har hentet Dortmunds største stjerner. Blandt andre Robert Lewandowski og Mario Götze, der i øvrigt sad på bænken i hele opgøret.

Dortmund-træner Thomas Tuchel kunne i teorien ikke bruge uafgjort til det store, da lørdagens duel sandsynligvis var den eneste chance for at lukke gabet op til Bayern i tabellen.

Med ti minutter tilbage sendte Tuchel den colombianske angriber Adrián Ramos på banen i stedet for Marco Reus.

Tre minutter før slutfløjt fik Ramos en stor chance, da Aubameyang sendte bolden ind i feltet, men colombianerens hovedstød gik en meter forbi mål.

Bayern München topper Bundesligaen med 63 point, mens Dortmund på andenpladsen har 58 point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip