Bayern kan puffe Dortmund ned i dyndet

Bayern München kan lørdag sende de senere års rivaler fra Borussia Dortmund under nedrykningsstregen i Bundesligaen, når de to tyske giganter mødes i München.

Duellen mellem de to klubber plejer at være et topmøde, men ikke denne gang.

Mens Pierre-Emile Højbjerg og Bayern München indtager en suveræn førsteplads, så har Jürgen Klopps Dortmund-spillere fået en af de værste sæsonstarter i klubbens historie med blot syv point efter ni spillerunder.

Eurosport-kommentator Bjarne Goldbæk har uge efter uge troet på, at Dortmund ville rejse sig, men før weekendens tyske storkamp er han ret pessimistisk.

- Det virker totalt surrealistisk, at et hold som Dortmund ligger nede i bunden af rækken, siger Goldbæk, der som aktiv selv spillede det meste af sin karriere i Bundesligaen.

- Jeg har længe troet på, at det var et spørgsmål om tid, før det ville vende for dem, men lige nu virker vendepunktet meget langt væk.

- De har ekstremt brug for en succesoplevelse. De har nogle gode momenter i spillet, men de bliver ikke belønnet med scoringer, og på et tidspunkt tror spillerne ikke selv på det mere.

- Måske er de begyndt at tvivle på sig selv, fordi de har troet, at det har været midlertidigt med de dårlige resultater, siger Bjarne Goldbæk.

Anfører Mats Hummels bekræfter, at netop selvtilliden er hårdt ramt uagtet, at holdet rent faktisk har gjort det godt i Champions League. Her er det i tre kampe blevet til maksimumpoint med sejre over Arsenal, Anderlecht og Galatasaray.

- Det er første gang, at vi befinder os i en så hård periode, og det har sat sig på selvtilliden, siger Hummels ifølge kicker.de.

Før denne sæson solgte Borussia Dortmund holdets angrebsstjerne Robert Lewandowski til Bayern München og hentede Serie A-topscoreren Ciro Immobile i Torino. Det har krævet lidt tilvænning samtidig med, at Dortmund har kæmpet med skader i begyndelsen af sæsonen.

- Det er ikke nogen undskyldning, for de har en god trup. Sidste år var de endnu hårdere ramt, da hele deres midterforsvar var væk, siger Bjarne Goldbæk.

Selv om Dortmund har vundet flere gange ude over Bayern de senere år, så tror Goldbæk ikke på Ruhr-holdet denne gang.

- Det er en ulige kamp. De spiller i to forskellige ligaer lige nu, og jeg har svært ved at se Dortmund have en chance i holdets nuværende forfatning, siger han.

Det bliver naturligvis diskuteret, om Dortmund kunne finde på at fyre træner Jürgen Klopp, der har en stor stjerne i klubben.

Efter sin tiltræden i 2008 har 47-årige Klopp ført klubben frem til to tyske mesterskaber i 2011 og 2012.

Året efter nåede hans hold Champions League-finalen, hvor det endte med et nederlag til Bayern - selvfølgelig.

Midt i krisen bakker fansene op om Klopp, hvilket kom til udtryk tirsdag efter en pokalsejr over St. Pauli, da en kvindelig fan læste en støtteerklæring op for træneren på et pressemøde.

- Klopp kan ikke blive fyret. Han skal selv sige, at "nu kan jeg ikke komme videre med projektet, og nu går jeg", vurderer Bjarne Goldbæk.

Lørdagens kamp i München spilles klokken 18.30.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip