Bayern München indleder CL med pligtsejr i Grækenland

Mens gruppens andet favorithold Arsenal kiksede i første spillerunde i Champions League, var der ingen slinger i valsen hos Bayern München, der indledte jagten på det prestigefyldte trofæ med at vinde 3-0 hos Olympiakos i Athen.

Meget mere end højst nødvendigt ydede Josep Guardiolas mænd ikke, og tyskernes kværnende boldflytteri truede til tider med at sætte kampen helt i stå, men præstationen var tilstrækkelig til at tage de forventede tre point med hjem til München.

Som så ofte før var farlige Thomas Müller dog på plads, da tingene skulle afgøres. Den arbejdsomme offensivspiller scorede 1-0-målet syv minutter inde i anden omgang, da han elegant sendte bolden over i det lange hjørne fra kanten af straffesparksfeltet.

Og i dommerens overtid slog samme Müller sejren fast fra straffesparkspletten.

Da Bayern først var kommet foran 1-0, manglede grækerne redskaberne til at åbne det bundsolide tyske mesterhold, der sammen med Barcelona og Real Madrid bliver betragtet som topfavoritter til at vinde turneringen.

Hvis det skal komme så vidt, skal sydtyskerne dog op i et højere gear end mod Olympiakos.

Undervejs erstattede Guardiola nøglespillerne Robert Lewandowski og Xabi Alonso med uprøvede Kingsley Coman og Joshua Kimmich, og netop Coman fik en hovedrolle ved scoringen til 2-0.

Den 19-årige franskmand nåede til baglinjen, og herfra serverede han bolden for Mario Götze, der endegyldigt afgjorde kampen. Müllers 3-0-scoring understregede blot tyskernes effektivitet.

Bayern får i næste spillerunde besøg af Dinamo Zagreb til en tidlig topkamp, mens de to tabere i første runde, Arsenal og Olympiakos, mødes i London.

/ritzau/

 

Dagens Gossip