Bayern München smadrer Porto 6-1 og er semifinaleklar

Suverænt spil og storsejr. Bayern München var fuldstændigt overlegne, da klubben tirsdag aften tævede FC Porto med 6-1 og sikrede sig avancement til semifinalen i Champions League.

Allerede fra kampens begyndelse kom Bayern München stormende fremad på banen og ville vise, at sidste uges 1-3-nederlag ikke var udtryk for styrkeforholdet mellem de to klubber.

Det lykkedes til fulde, da tyskerne samlet vandt 7-4.

Dermed kan krisesnakken i den tyske storklub forstumme efter den seneste uges ballade, hvor klubbens læge gennem 38 år, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, valgte at forlade klubben sammen med sin stab, der havde fået skylden for nederlaget i Portugal.

Første halvleg blev én stor magtdemonstration fra Bayern München, der fik vist sig frem som en seriøs kandidat til Champions League-titlen med storspil og stribevis af scoringer.

Ved pausen havde det rød-blå hjemmehold allerede scoret fem gange og var foran i 6-3 i den samlede stilling. Det var tredje gang i Champions League-historien, at Bayern München scorede fem gange i første halvleg.

De første tre Bayern-mål blev scoret på hovedstød.

Efter 14 minutter var det spanske Thiago Alcantara, der kunne heade bolden i mål, otte minutter senere var det forsvarsgeneral Jerome Boateng, og efter 27 minutter sikrede Robert Lewandowski Bayerns hovedstøds-hattrick med scoringen til 3-0.

Inden pausen nåede tyskerne også at vise, at klubben kan score med fødderne. Thomas Müllers afslutning uden for feltet blev rettet af og gik i mål til 4-0, mens Robert Lewandowski scorede sit andet mål fem minutter før pausen.

Derfor var det Porto, der skulle frem og jagte tre mål i anden halvleg - en noget nær umulig opgave.

De frustrerede portugisere kæmpede, men størstedelen af tiden gik på at jage Bayern-spillerne, der kløgtigt spillede bolden rundt i egne rækker. Frustrationen blev tydeligst illustreret efter 87 minutter, da Ivan Marcano fik rødt kort for et dumt frispark.

Forinden havde Porto dog scoret kampens sjette mål, da Jackson Martinez headede et indlæg i mål efter 73 minutter.

Det mål satte gang i Porto, og fire minutter senere var Martinez tæt på igen, men colombianerens afslutning strøg snært forbi mål.

Nogen reel slutspurt blev det ikke, og med to minutter tilbage scorede Xabi Alonso til slutresultatet 6-1 direkte på frispark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip