Bayern-træner efter The Double: Mit hårdeste år

Spanieren Josep Guardiola kunne næsten kun skuffe, da han sidste sommer overtog jobbet som Bayern München-træner efter Jupp Heynckes, der vandt mesterskabet, pokaltitlen og Champions League i sin sidste sæson.

Guardiola kunne da heller ikke gentage The Treble, men lørdag sikrede klubben sig The Double i Tyskland efter pokaltriumfen over Borussia Dortmund på 2-0 efter forlænget spilletid på Berlins udsolgte Olympiastadion.

I sin første sæson i den tyske storklub har han også ført klubben til triumf i den europæiske Super Cup samt ved VM for klubhold, men Guardiola erkender, at det har været hårdt.

- Det er mit femte år som træner, og det har været det hårdeste år i karrieren. Mit tyske er ikke så godt, og at overtage efter Jupp Heynckes' The Treble var ikke nemt, siger Josep Guardiola.

- Alle trænere har deres egne idéer, og jeg ved, at spillerne tænkte, "hvorfor skal vi ændre på noget?"

Bayern München har i foråret vundet det tyske mesterskab i overlegen stil, men Guardiola fik hård kritik, da Bayern tabte sammenlagt 0-5 til Real Madrid i Champions League-semifinalen.

- Kritikken var retfærdig - jeg gjorde ting, jeg ikke skulle have gjort. Jeg begik fejl i det taktiske oplæg mod Real, men det er, hvad der sker, når man møder storhold i store kampe, siger Guardiola.

Hans mandskab har i det hele taget haft det spillemæssigt svært i sæsonens sidste del, men den sluttede trods alt med succes med pokalsejren.

- Når et hold vinder mesterskabet, er det allerede en god sæson. Men vi er glade for at opnå en titel mere. Det er en stor titel, lyder det fra spanieren.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip