Bayern-træner roser dansk teenager efter nederlag

Den bare 18-årige dansker Pierre-Emile Højbjerg fik fuld spilletid for Bayern München, der lørdag led sit første liganederlag i 54 kampe med 0-1 ude til Augsburg.

Bayern Münchens træner, Josep Guardiola, sparede flere af holdets stjerner, men brugen af flere unge spillere ville han ikke bruge som årsagen til det sjældne nederlag.

Blandt andre Arjen Robben, Franck Ribery og anfører Philipp Lahm sad udenfor, mens teenagerne Mitchell Weiser, Ylli Salahi og Pierre-Emile Højbjerg alle startede på banen.

- Vi tabte ikke på grund af de unge spillere. Højbjerg og Weiser var de bedste spillere på banen. De har trænet meget med os og kender vores spil og ved, hvad jeg vil have, siger Guardiola ifølge nyhedsbureauet DPA.

- Ingen undskyldninger. Vi tabte, fordi modstanderen var en smule bedre end os. Vi kæmpede og prøvede en del. Det er fodbold, det er sport. Du kan ikke altid vinde. Før eller senere skulle vi tabe.

Den spanske træner kommer ikke til at dvæle ved nederlaget. Allerede på onsdag skal hans hold på en markant vigtigere opgave, når det på hjemmebane dyster mod Manchester United om en plads i semifinalerne i Champions League.

- Vi accepterer nederlaget, og nu skal vi forberede os på Manchester United så hurtigt som muligt, siger Guardiola.

Den første kamp i Manchester sluttede 1-1.

/ritzau/

 

Dagens Gossip