Bayerns regeringschef skælder ud på Østrig og Merkel

Skrevet af admin

27/10/2015

Dagens topnyheder

Ministerpræsident Horst Seehofer i den sydtyske delstat Bayern kritiserer både Østrig og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, for ikke at koordinere arbejdet med at håndtere den store strøm af migranter og flygtninge, der kommer til Tyskland fra Østrig.

De kommer specielt til Bayern. Alene mandag sagde politiet, at det havde hentet 11.000 mennesker ved grænsen til Østrig.

I et interview med avisen Passauer Neue Presse siger Seehofer, at Merkel har frist til på søndag til at tage tempoet ud af strømmen af asylansøgere.

- Sker det ikke, må vi overveje, hvilke muligheder vi har, siger Seehofer, der ikke uddyber over for avisen.

Bayern truede tidligere i oktober med at indføre en række tiltag, herunder at sende flygtninge tilbage til Østrig, hvis Merkel ikke begrænser tilstrømningen.

Men Bayern gjorde aldrig alvor af det, og Merkel har sagt, at der ikke indføres nogen overgrænse på, hvor mange asylansøgere Tyskland kan tage.

Seehofer er fra det konservative parti CSU, der er søsterparti til Merkels CDU.

Over de seneste to måneder har den sydtyske ministerpræsident udviklet sig til en af forbundskanslerens stærkeste kritikere.

Han har gentagne gange opfordret til, at der sættes overgrænse for, hvor mange asylansøgere Tyskland skal tage.

Han har også truet med at trække forbundsregeringen, som CSU ellers er medlem af, til domstolene på grund af sagen om de mange asylansøgere.

I interviewet beskylder han Østrig for ikke at koordinere med Tyskland for at håndtere migrantstrømmen til Bayern.

- Denne opførsel fra Østrigs side skader naboforholdet. Man kan ikke, og man bør ikke, opføre sig sådan over for hinanden, siger han og tilføjer, at det er Merkels opgave at tale med østrigerne.

Østrigs udenrigsminister, Josef Ostermayer, siger, at den østrigske kansler, Werner Faymann, er i tæt kontakt til Merkel.

Tyskland venter at modtage omkring en million asylansøgere i år.

/ritzau/Reuters