Bayerns skader er i fokus inden ny duel mod City

Der er ingen hemmeligheder over for hinanden, når Bayern München onsdag aften får besøg af Manchester City i Champions Leagues gruppe E.

For tredje gang på fire år er de to storklubber havnet i den samme gruppe i Champions League, og i denne sæson er det vigtigt at komme godt i gang. For med AS Roma og CSKA Moskva som de øvrige modstandere kaldes gruppe E for dynamitpuljen.

Det seneste møde mellem Bayern og City fandt sted i december sidste år - også i München - og dengang leverede englænderne et fantastisk comeback ved at vende 0-2 til en 3-2-sejr.

Inden onsdagens kamp er det store samtaleemne hos tyskerne de mange skader, der er i truppen.

Midtbaneprofilerne Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez og Thiago mangler fortsat på grund af knæskader, og i weekenden blev forsvarsspilleren Holger Badstuber igen skadet.

Alt det kan selvfølgelig betyde mere spilletid til den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg, men som Bayerns franske stjernespiller Franck Ribery siger det:

- Vi er i øjeblikket i en meget svær situation, fordi vi har så mange spillere, der døjer med skader, og spillere, som endnu ikke er tilbage på 100 procent.

Ribery vendte i weekendens 2-0-sejr over VfB Stuttgart i Bundesligaen netop tilbage fra en skadespause og det med succes, eftersom han scorede 2-0-målet. Ribery har dog fået problemer med sit venstre knæ igen og er heller ikke med mod City.

- Vi forsøger at få det bedste ud af den øjeblikkelige situation. Vi gør alt, hvad vi kan, så vi fortsat kan levere resultater, siger den tidligere franske landsholdsspiller.

Bayern-anfører Philipp Lahm er optimist, og når truppen er tilbage i fuld størrelse, forventer han store ting i sæsonen.

- Med den trup, vi har i øjeblikket, har vi en chance for at vinde trofæet. Jeg vil have fingrene i trofæet igen. Hvis ikke i denne sæson, så i løbet af de næste tre år, siger Lahm, som efter sommerens VM-triumf med Tyskland stoppede på landsholdet.

Den spanske midtbanespiller Xabi Alonso, der i sommerpausen er skiftet fra Real Madrid til Bayern, kender alt til at vinde Champions League. Han gjorde det med spanierne i sidste sæson og har også vundet turneringen med Liverpool. Han satser på et hattrick.

- Målet for os er naturligvis at vinde Champions League, siger Alonso.

I City-lejren glæder den argentinske forsvarsspillere Martín Demichelis sig især til kampen. Fra 2003 til 2010 spillede han for Bayern.

- Det bliver ekstremt emotionelt for mig, fordi Bayern var den klub, som gav mig chancen i europæisk fodbold. Jeg kender så mange mennesker i klubben, siger Demichelis inden gensynet med eks-klubben.

Kampstart er klokken 20.45.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip