BBC bekræfter fyring af populær Top Gear-vært

Jeremy Clarkson, den kontroversielle vært på bilprogrammet Top Gear, blev onsdag fyret af sin arbejdsgiver, den britiske tv-station BBC.

Fyringen kommer, efter at Clarkson verbalt og fysisk overfaldt en producer på programmet.

- Det er med stor beklagelse, at jeg i dag har meddelt Jeremy Clarkson, at BBC ikke fornyer hans kontrakt, skriver BBC's generaldirektør, Tony Hall, i en udtalelse på tv-stationen hjemmeside.

Han understreger, at han er klar over, hvor populært programmet er, og at denne beslutning vil dele vandene.

Top Gear har over 350 millioner seere verden over, og Clarkson har fået en stor del af æren for programmets popularitet.

Tv-værtens kontrakt menes at udløbe ved udgangen af denne måned, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det har ikke været en nem beslutning, men en grænse er blevet overskredet, fortsætter Tony Hall.

- Der kan ikke være særskilte regler for en part og andre regler for andre som følge af stilling, berømthed og kommercielle hensyn.

En undersøgelse af den hændelse, der nu har ført til Clarksons fyring, viser, at Clarkson i 20 minutter svinede en af programmets producere til.

Derefter angreb han ham fysisk i omkring 30 sekunder, hvilket resulterede i en opsvulmet og blødende læbe for produceren.

Årsagen var, at Clarkson kunne ikke få varm mad - bøf og pomfritter - efter en lang dags optagelser i North Yorkshire, fordi hotellets køkken var lukket.

Hændelsen fik 10. marts BBC til at suspendere Jeremy Clarkson og indlede en undersøgelse.

Den kontroversielle tv-vært har før været i modvind, og tidligere har han været nødt til at undskylde tilsyneladende racistiske ytringer.

Ikke desto mindre har han stor opbakning fra seerne. Suspenderingen af ham har udløst livlig debat i Storbritannien, hvor blandt andet Clarksons ven David Cameron - der i parentes bemærket også er landets premierminister - har bakket ham op.

Det sammen har foreløbig mere end en million mennesker, som har underskrevet en underskriftsindsamling på nettet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip