Beboere i Søndergade kæmper for at få støjskærme

Beboerne i Søndergade i Vamdrup kæmper fortsat indædt for at få Banedanmark til at opsætte støjskærme i forbindelse med bygningen af det kommende dobbeltspor. Men hidtil forgæves. Også selv om de har dokumenteret, at der er fejl i Banedanmarks beregninger, skriver Vamdrup Netavis.

Derfor opfordrer beboerne Banedansmark til at foretage nye beregningen af støjen fra togene. Det handler om 33 ejendommene ved sydsiden i Søndergade. Ejendommenes baghaver går næsten frem til jernbanesporene.

- Allerede som forholdene er nu, er det umuligt at føre en samtale i vore haver, når togene kører forbi. Og det er cirka 80 gange i døgnet, forklarer en beboere i Søndergade til Vamdrup Netavis.

Beboerne er begrundet bange for, at de vil blive generet endnu mere af støj, når togenes hastigheder gennem Vamdrup sættes væsentligt op på det nye dobbeltspor, som lige står foran anlæggelse.

I spidsen for beboerne i Søndergade står Rob van de Put, som også er topkandidat på Vamdrup Lokalliste til kommunalvalget. Han er tillige tidligere medarbejder netop hos Banedanmark.

I en ny skrivelse til Banedanmark gør han, på vegne af beboerne, opmærksom på, at de står uforstående over for, at der ikke i Vamdrup er taget højde for øget støj over for boliger på samme måde som for eksempel i Farris, Sommersted og Jegerup, der ligger langt væk fra banelinjen.

Han udbeder sig en forklaring og opfordrer Banedanmark til at lave nye beregninger i Vamdrup for støjen fra togene.

 

Dagens Gossip