Bedre dialog giver ro på Brøndby-lægterne

Brøndby nyder stor opbakning i kampene i Alka Superligaen, og det har ofte været en udfordring at holde styr på klubbens store fangrupper.

Men i den seneste tid er der sket en udvikling i måden, Brøndbys fodboldkampe bliver afviklet på.

Det store kodeord har været dialog, forklarer Brøndbys sikkerhedschef, Mickel Lauritsen.

- Politikredsene rundt omkring i landet har tidligere været meget lukkede og "sat" i deres måder at gøre tingene på med hensyn til afvikling af fodboldkampe med Brøndby som deltager.

- Det har nu ændret sig, og vi er i åben dialog med langt de fleste kredse, så både politi og fans har en forståelse for hinandens virke, og hvorfor de gør, som de gør, forklarer Mickel Lauritsen til klubbens hjemmeside.

Sammen med klubbens fankoordinator, Lasse Bauer, er det lykkedes at samarbejde med andre fankoordinatorer, modstanderhold og landets politikredse.

- Hvor fans af Brøndby tidligere blev mødt af kampklædte betjente på både ude- og hjemmebane, så er det nu dialogbetjente, der byder velkommen.

- Det øger forståelsen og respekten for hinanden, lyder det fra Lasse Bauer, der også understreger, at klubbens samarbejde med DSB om de såkaldte fodboldtog har båret frugt.

- Hvis man husker tilbage til tiden, hvor Brøndbys fans blev mødt med nultolerance alle steder fra, lå hærværket i de tog, som fansene tog til udebaneture, et enkelt år på et tocifret millionbeløb.

- Sidste år lå beløbet på 1500 kroner. Det understreger meget godt, hvor langt vi kan komme ved at tale sammen, siger Lasse Bauer.

Hos Vestegnens Politi er man begejstret for det tættere samarbejde.

- Min oplevelse er også, at dialogen er blevet bedre og mere tydelig mellem politiet og Brøndby, men også med fangrupperingerne.

- Dialog er vigtig for at forstå hinanden, og vi har en fælles hensigt i, at fodboldkampe på Vestegnen skal være en festlig begivenhed, der kan afvikles i god ro og orden, siger vicepolitiinspektør Peter Buhl.

/ritzau/

 

Dagens Gossip