Bedst under pres: Guldhåbet lever hos Bakken Bears

Tre sejre på stribe eller tag til takke med sølv.

Det er vilkårene for Bakken Bears, som er bagud 1-3 i DM-finaleserien i basketball, der spilles bedst af syv kampe, mod Horsens IC.

En enkelt Horsens-sejr i en af de potentielt tre næste kampe vil sende guldet til Horsens for første gang siden 2006, men hos Bakken Bears tror sportsdirektør Michael Piloz fortsat på et comeback.

- Vi ved, at det er nu, det gælder, og vi plejer at være bedst, når kniven er lige omkring struben, siger Michael Piloz før onsdagens kamp.

Han ved dog også godt, at holdet er under maksimalt pres.

- Der er ikke råd til fejl. Vi har sat os selv i en situation, hvor vi er tvunget til at spille godt i 120 minutter, hvis vi vil have en chance for at vinde guld.

Kravet om tre sejre på stribe kan virke som en mental udfordring af de store, men Michael Piloz tror faktisk, det kan være en hjælp.

- Jeg tror, de (spillerne, red.) tænker, at den skal have fuld gas nu, for ellers er der ikke noget i morgen. Så jeg tror egentlig, det er lettere at forholde sig til, siger han.

Skulle guldet alligevel glippe for Bakken Bears for første gang i fem år, kan sportsdirektøren finde trøst i, at det er et udtryk for øget konkurrence.

- Når man har vundet fire år i træk, så er det selvfølgelig skuffende i det øjeblik, man ikke vinder.

- Men på positivsiden bliver basketligaen bare stærkere og stærkere. Der er en håndfuld hold, som alle har en realistisk chance for at vinde, og det er i hvert fald et sundhedstegn, siger Michael Piloz.

Onsdagens kamp begynder klokken 19.15.

/ritzau/

.

Dagens Gossip