Bedstemor meldte indbrud til politiet - men blev selv anholdt for 22 år gammel p-bøde

Australske Dorothy Deshong fik sig en grim overraskelse, da hun fredag i sidste uge opdagede, at nogen var brudt ind i hendes hus i Cairns. Tyvenes havde blandt andet stjålet hendes taske, forlovelsesring og gebis.

Men det blev kun begyndelsen på hendes problemer, skriver news.com.au.

Betjente kom ud til stedet, og de aftalte, at de skulle undersøge gerningstedet for fingeraftryk og andre spor en af de følgende dage. 

Læs også: Teenage-pige får børneporno-dom for at tage frækt selfie

Men mandag morgen blev hun vækket af tre betjente, der anholdte hende. Årsag? En ubetalt parkeingsbøde fra 1992 på 20 australske dollars, svarende til 104 kroner.

- Jeg var fuldstændig chokeret. Latterligheden slår mig stadig ud. Jeg anmeldte en forbrydelse, men nu var det pludselig mig, der skulle ruske tremmer, siger Dorothy Deshong.

At hun først bliver konfronteret med p-bøden nu, forstår hun ikke.

Den blev udskrevet, mens hun læste psykologi. Siden har hun arbejdet tæt sammen med politiet, blandt andet som psykolog på hospitaler og i fængsler, og hun har også samarbejdet med politiet, da hun arbejdede med både misbrugere og ofre for hustruvold.

- Jeg har fået tjekket min straffeattest i forbindelse med mit arbejde så mange gange, at det går min forstand, hvordan sådan noget kan have ligget i systemet i 22 år uden at blive opdaget, siger hun.

Læs også: Fire-årig dreng smidt ud af butik: Han stillede et upassende spørgsmål

Anholdelsen har taget hårdt på hende - især var det ydmygende, da naboer og bekendte så hende blive ført ind i en politibil.

- Jeg følte mig som en hærdet kriminel, og jeg kunne kun tænke på, hvordan det mon så ud - hvordan kunne de (naboerne, red.) tro på, at dette skete på grund af en bøde? siger Dorothy Deshong.

Politiet fastholder, at de gjorde det rigtige, og at de forsøgte at gøre oplevelsen så smertefri som muligt for hende. I 1990'erne blev ubetalte bøder automatisk til arrestordrer, og betjentene havde pligt til at anholde Dorothy Deshong, så snart de blev opmærksomme på det.

I løbet af de 22 år er bøden steget til 131 australske dollars, svarende til 682 kroner. Dem betalte Dorothy Deshongs datter.

Dorothy Deshong håber stadig, at hun vil få sine stjålne ejendele igen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip