Begrænset interesse om at lære børn at omgås røg og ild

Elo Christoffersen

|

02/10/2013

Dagens topnyheder

Skolerne i vores lokalområde synes åbenbart ikke, det er nødvendigt, at børnene lærer at omgås ild med fornuftighed eller at lærer, hvordan de skal forholde sig, hvis der opstår brand i deres nærhed.  De har i hvert fald ikke taget imod tilbud fra brandvæsnet om et besøg i denne uge.

I Kolding Kommune får Brændkjærskolen, Bakkeskolen, Dalby Skole, Vester Nebel Skole, Bramdrup Skole, Fynslund Skole og Kongsbjergskolen i Lunderskov, ud over undervisning i brandforebyggelse, også besøg af nogle af Kolding Brandvæsens brandfolk og køretøjer.

Det frivillige beredskab samt brandfolk fra Kolding Brandvæsen underviser i denne uge skolebørn fra flere af Kolding Kommunes skoler i brandforebyggelse som en del af Beredskabsstyrelsens landsdækkende uge 40 kampagne.

Børn har flere gange været udsat for farlige situationer med ild i 2013. For at lære eleverne at omgås ild med forsigtighed og omtanke har knap hver anden af landets skoler brandforebyggelse på skoleskemaet her i uge 40”.

- Kampagnen er målrettet 0. klasserne og 4. klasserne, og brandfolkene bliver modtaget med stor begejstring og entusiasme alle steder. Brandfolkene tager en snak med eleverne om, hvad man skal gøre for at forebygge, at der udbryder brand, men også hvad man skal gøre, hvis der er udbrudt brand, fortæller beredskabsinspektør og indsatsleder, Christina Hagedorn Fischer, fra Kolding Brandvæsen til Vamdrup Netavis.

Besøget fra brandvæsnet på skolerne sluttes af med, at børnene kommer ud og ser brandbilen, udstyret og får lov til at prøve at sprøjte lidt med brandslangen.