Bekræftet: Dræbt skudoffer er advokat

Den mand, som tirsdag mistede livet under et skyderi i fogedretten i Hestemøllestræde, er advokat. Det bekræfter Københavns Byret over for Ritzau.

En anden mand er også ramt af skud, han er ifølge politiet i livsfare og modtager behandling på Rigshospitalet. Denne mand er ifølge retten far til et treårigt barn, der var centrum i en sag om samværsret efter en skilsmisse, som retten behandlede.

Den dræbte var advokat for faren i samværssagen.

Københavns Byret oplyser i en pressemeddelelse, at barnet og moren ikke var til stede i retslokalet.

Politiet har anholdt den formodede gerningsmand, og politiet er også i besiddelse af det formodede gerningsvåben - et oversavet jagtgevær.

Foreløbig har Københavns Politi ikke villet udtale sig om detaljer om ofrenes identitet.

Vicepolitiinspektør Jens Møller henviser til, at der tirsdag klokken 16 vil blive afholdt en briefing for pressen, og inden da har politiet ikke yderligere kommentarer.

En politimand på gerningsstedet oplyste et par timer efter skyderiet til Ritzau, at den dræbte på det tidspunkt stadig lå inde i retsbygningen. Det tyder altså på, at advokaten er blevet dræbt på stedet.

Et øjenvidne har fortalt, at han var i kontakt med det andet offer uden for retsbygningen, og at offeret blødte meget.

Tilsyneladende er både advokaten og faren blevet skudt inde i retsbygningen. Ifølge rettens pressemeddelelse blev skuddene afgivet i et retslokale i Hestemøllestræde 6 i stuen.

Den formodede gerningsmand er blevet anholdt et lille stykke fra gerningsstedet - i Vester Voldgade tæt ved Københavns Rådhus.

Retten oplyser, at der ikke blev skudt efter byrettens ansatte eller andre, der var til stede i bygningen. Personer tæt på skudepisoden har fået tilbudt krisehjælp, oplyser retten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip