Bekymring over ny motorsportsbane ved Klemensker

Skrevet af Holger Madsen

|

07/12/2012

Dagens topnyheder

Det er Bornholms Motor Sport, der ønsker at anlægge en motorsportsbane i Torpe Bakker uden for Klemensker.

Her vil man både afvikle træning og motorsportsløb, men to naboer frygter for mere støj i området.

Det er meningen, at banen skal brugs hver anden lørdag og tirsdag, men derudover kan der komme andre arrangementer.

Men det er to naboer, Anita Saij og Per Jan Neergaard, ikke tilfredse med.

- Vi er to erhversdrivende som driver hver vores kursus- og kulturvirksomhed i området og vi “brand’er” netop stedet som et fredfyldt og stille naturområde. Vi har placeret os i dette område på grund af dets stilhed og naturmæssige kvaliteter. Derfor er bevarelsen af et fredfyldt og stille naturområde vigtigt for vores erhverv. Der bliver holdt kurser og kulturarrangementer i sommerhalvåret. De støjende aktiviteter fra en motorsportsbane vil være ødelæggende for vores erhvervsaktiviteter, skriver de i et debatindlæg.

Kunst og Kultur Center Bækkelund, Bolbyvej 7, har siden 2008 modtaget internationale kunstnere fra hele verden. I 2010 blev Bækkelund stiftet officielt som Kunst og Kultur Center efter 2 års prøveperiode og fik i 2012 accept af EU som international Art Research Center (det første af slagsen i Danmark) indenfor scenekunst.

Kirologisk Institut, Bornholm, Fejlerevej 18 afholder kurser og undervisning indenfor personlig udvikling.

- Derfor vil vi kraftigt henstille til Bornholms Motor Sport og partnere om at finde et andet og mere velegnet sted til deres aktiviteter og arrangementer, da vi ikke ønsker området ødelagt med den støjforurening som uundgåeligt følger med en motorsportsbane.

Måske det er en opgave for Bornholms Regionskommune at hjælpe Bornholms Motor Sport og partnere med at finde egnede områder som er bedre placeret og som tager mere hensyn til naboer og natur og som samtidigt opfylder Bornholms Motor Sports behov for et egnet område til deres aktiviteter, lyder det fra Anita Saij og Per Jan Neergaard.