Belejret syrisk by får nødhjælp for første gang i fire år

admin

425 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Røde Kors har for første gang i fire år bragt nødhjælp til Harasta, en forstad til den syriske hovedstad, Damaskus, oplyser en talsmand for nødhjælpsorganisationen.

- For Den Internationale Røde Kors Komite, ICRC, er dette den første udbringning af nødhjælp til byen siden 2012, siger Pawel Krzysiek.

Harasta ligger nordøst for Damaskus i Ghouta, som er under oprøreres kontrol. Stedet er omringet af præsident Bashar al-Assads regeringshær.

En konvoj med 29 lastbiler pakket med nødhjælp fra forskellige organisationer nåede under FN's ledelse onsdag frem til den belejrede by.

Regeringshæren har belejret området siden sommeren 2013.

Med i forsendelsen er blandt andet mad og medicin til beboerne i Harasta, hvor der bor omkring 10.000 mennesker.

Onsdag er der samtidig bragt fødsels- og skoleudstyr til andre forstæder, oplyser Pawel Krzysiek.

Tirsdag blev en international støttegruppe for Syrien med USA og Rusland enige om at bede FN sende nødhjælp fra luften til de belejrede syriske byer fra 1. juni, hvis ikke blokader var ophævet inden da.

En konvoj med nødhjælp blev i sidste uge stoppet syd for Damaskus ved Daraya, hvor der ikke er leveret hjælp siden 2012.

I april blev netop Daraya, Duma og Harasta udpeget af FN's særlige udsending for Syrien, Staffan de Mistura, som tre byer, hvor behovet for international hjælp er særlig stort.

/ritzau/Reuters