Belgien: Islamisk Stat har sendt flere krigere til Europa

19/04/2016 15:44

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Der er flere indikationer på, at den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har sendt nye krigere til Belgien og Europa fra Syrien. Og mange af dem ønsker at udføre nye angreb.

Det oplyser Belgiens nationale krisecenter, Ocam, som har besluttet at fastholde trusselsniveauet i landet på niveau tre, hvilket er det næsthøjeste niveau.

- Noget tyder på, at Islamisk Stat har sendt krigere til Europa og Belgien. Trusselsniveauet, som i øjeblikket ligger på tre, vil derfor ikke blive sænket, siger talsmand for Ocam Paul Van Tigchelt til den belgiske tv-station RTBF.

- Der en del efterretninger, der peger på, at krigere fra udenlandske terrororganisationer, eksempelvis fra Syrien, ønsker at vende tilbage til ikke kun Belgien, men til Europa, for at udføre nye angreb, siger han.

Han giver ikke yderligere detaljer, om hvilke efterretninger der er tale om.

Trusselsniveauet i Belgien blev sænket fra niveau fire til niveau tre blot to dage efter angrebet i Bruxelles 22. marts, hvor i alt 32 mennesker blev dræbt i Zaventem-lufthavnen og på metrostationen Maelbeek.

Ved at fastholde det nuværende trusselsniveau indikerer myndighederne, at et angreb er både muligt og sandsynligt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Islamisk Stat har taget skylden for både angrebet i Bruxelles 22. marts og angrebet i Paris 13. november sidste år, hvor 130 mennesker blev dræbt.

/ritzau/Reuters/AFP