Belgier fulgte i Messis fodspor: Det var et vigtigt mål

Den blot 19-årige belgiske angriber Divock Origi blev den første teenager, der scorede ved en VM-slutrunde, siden Lionel Messi nettede for Argentina i 2006.

Og han er den yngste spiller til at score ved den igangværende slutrunde i Brasilien.

Indskiftede Divock Origi scorede få minutter før tid, da Belgien vandt 1-0 over Rusland i VM's gruppe H. Målet på Maracana i Rio sendte belgierne videre til 1/8-finalerne.

- Det var et vigtigt mål, men vi skabte det som et hold. Jeg synes, at vi viste, at vi er mentalt stærke, siger Divock Origi.

I de første 80 minutter var det en chancefattig kamp med lavt tempo, men så satte Eden Hazard fart på kampen. Chelsea-teknikeren begyndte at producere chancer og lagde også op til 1-0-målet.

- Jeg blev lidt tilbage i feltet, og så afleverede han til mig. Forarbejdet viser hvilken fantastisk spiller, han er, lyder det fra Divock Origi om assistmageren Eden Hazard.

Divock Origi fik også ros af Belgiens landstræner Marc Wilmots, som pillede angrebsstjernen Romelu Lukaku ud kort efter pausen.

- Divock er i god form i øjeblikket, og han er kun 19 år. Det var lidt en overraskelse, da ingen kendte ham, før jeg udtog ham til VM. Nu ved alle, hvem han er.

- Det var ikke en nem kamp, men jeg synes, at vi fortjente at vinde den, siger Marc Wilmots.

Belgien er det sjette hold, som har sikret sig en plads i 1/8-finalerne ved VM efter blot to spillede kampe.

De øvrige fem hold, som er videre efter to vundne kampe er Holland, Chile, Colombia, Costa Rica og Argentina.

/ritzau/

 

Dagens Gossip