Belgier vinder overraskende på Flanderns brosten

25/03/2015 17:44

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det lille belgiske cykelhold Topsport Vlaanderen snød onsdag verdensmester Michal Kwiatkowski og snuppede de to øverste pladser i cykelløbet Dwars door Vlaanderen.

Belgieren Jelle Wallays var den mest slidte i en firemandsgruppe, men han kørte væk fra Kwiatkowski (Etixx-Quickstep), Dylan van Baarle (Garmin) og holdkammeraten Edward Theuns til sidst, og så gik der taktik i den.

Wallays kørte væk på den sidste kilometer og da Michal Kwiatkowski ikke ville ofre sig alene, fik belgieren lov at køre i mål til triumfen i det regnvåde belgiske brostensløb.

Edward Theuns sørgede for dobbeltsejr til Topsport Vlaanderen, mens hollænderen Dylan van Baarle tog tredjepladsen.

Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) viste igen, at han har fundet formen.

Den 30-årige dansker var med, da feltet knækkede i flere omgange. Selv om han ikke spurtede med om sejren blandt de fire forreste, sad han flot med, hver gang feltet knækkede over på de 200,2 kilometer i kulde fra Roeselare til Waregem.

Martin Mortensen fra det danske Team Cult Energy var med i dagens lange udbrud, og det danske hold viste sig som en meget synlig spiller, indtil de allerbedste åbnede for gashåndtaget på løbets sidste 40 kilometer.

Dwars door Vlaanderen er første del i en hel buket med brostenscykelløb i Flandern. De kommende dage følger E3 Harelbeke fredag, Gent-Wevelgem søndag og Flandern Rundt næste søndag.

/ritzau/