Belgiere ydmyger Brøndby i Europa League

Brøndbys comeback til europæisk fodbold ser ud til at slutte, inden det rigtig kom i gang.

På udebane mod Club Brugge fra Belgien fik det danske hold en lektion og må rejse hjem med et nederlag på 0-3 efter 0-2 ved pausen i tredje kvalifikationsrunde til gruppespillet i Europa League.

Man skal være mere end almindelig optimist for at tro på, at Brøndby kan vende det til samlet sejr i returkampen i Brøndby på torsdag.

Det danske forsvar blev i perioder løbet over ende, og selv var Brøndby ikke i stand til at skabe nok målchancer. Club Brugge, der havde sine danske spillere Jesper Jørgensen og Jim Larsen på bænken fra start, vandt derfor fortjent. Førstnævnte blev skiftet ind kort før tid.

Brøndby begyndte ellers kampen bedst. Holdet lagde aggressivt ud og pressede belgierne langt oppe på banen og skabte optræk til et par farlige situationer i modstanderens straffesparksfelt.

Men en sekvens efter 14 minutter tippede kampen over i Club Brugges favør.

Brøndbys forsvar var ikke i balance ved et belgisk indlæg, og så kunne Oscar Duarte heade bolden i nettet, da han stod helt fri ved den bageste stolpe.

Scoringen gav belgisk overtag. Brøndbys træner Thomas Frank havde ellers satset på de fysisk stærke spillere, hvilket overraskende gav plads til svenskeren Michael Almebäck i startopstillingen som højreback.

Højre midtbane var besat af den tilbagevendte Mikkel Thygesen, der fik sidste sæson smadret af en skade. Men spiltyperne gav ikke Brøndby det fysiske overtag.

Holdet gav som et resultat af scoringen mere plads til belgiernes offensiv, og målmand Lukas Hradecky måtte hive store redninger frem undervejs.

Han kunne dog intet stille op, da Nicolas Castillo afsluttede et fremragende angreb ved at sparke bolden op i målhjørnet til 2-0 efter en halv time.

Efter pausen var billedet det samme. Hjemmeholdet pressede på og skabte flere gode chancer, og det havde længe trukket op til endnu en scoring, da Victor Vazquez efter 63 minutter trak ind i banen og afsluttede flot til 3-0 fra en spids vinkel.

Et reduceringsmål ville give Brøndby en smule håb inden returkampen, men kun Simon Makienok var tæt på med en afslutning midt i anden halvleg.

Belgierne var tættere på 4-0 i slutfasen, men er så godt som videre til næste runde efter Brøndbys skuffende indsats.

/ritzau/

 

Dagens Gossip