Belgisk anklager bekræfter: Terrorsigtet er svensk

En 23-årig mand, der blev anholdt fredag i forbindelse med efterforskningen af terrorangrebet i Bruxelles i marts, kommer fra Sverige.

Sådan lyder det søndag fra den belgiske anklagemyndighed ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

- Han kommer fra Sverige, siger Eric van der Sypt, talsperson for den belgiske statsanklager, til TT.

Ifølge talsmanden har efterforskerne i Belgien kontakt med de svenske myndigheder.

Men anklagemyndigheden har ikke bedt om at få at vide, om manden er svensk statsborger eller ej.

- Om han har et svensk statsborgerskab eller ej er ikke interessant for os. Men vi ved, at han kommer fra Sverige, lyder det fra Eric van der Sypt.

Fredag blev i alt seks personer anholdt i Bruxelles i forbindelse med terrorangrebene i marts, som kostede 32 mennesker livet.

To af dem er angiveligt løsladt igen, mens tre er sigtet for terrordrab og for at deltage i en terrororganisation, har anklageren oplyst.

En af de tre er den 23-årige svensker, som er identificeret som den person, der ses sammen med selvmordsbomberen Khalid El Bakraoui på en metrostation i den belgiske hovedstad.

De to taler kort sammen, få øjeblikke inden El Bakraoui sprænger sig selv i luften.

Allerede efter anholdelsen fredag skrev belgiske og svenske medier, at det drejer sig om den 23-årige svensker Osama K., der angiveligt har været i Syrien. Han rejste angiveligt tilbage til Europa sammen med syriske flygtninge via de græske øer.

Sveriges Radio fik lørdag aften bekræftet over for en anonym kilde i anklagemyndigheden, at manden er svensk.

En af de øvrige terrorsigtede er Mohamed Abrini, som efter sin anholdelse fredag har tilstået, at han er "manden med hatten", der er set på overvågningsbilleder fra lufthavnen i Bruxelles 22. marts, hvor angrebet fandt sted.

Desuden er en mand, som kaldes Bilal E. M. mistænkt for at have hjulpet både Mohamed Abrini og Osama K.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip