Belgisk anklager sigter yderligere tre efter bombeangreb

I forlængelse af sidste uges voldsomme bombeangreb i Belgien sigter anklagemyndigheden i Bruxelles yderligere tre personer, som menes at have været del af - eller have støttet - en terrorgruppe.

I en pressemeddelelse oplyser anklagemyndigheden, at en fjerde person, som var indhentet til afhøring, er løsladt igen.

De sigtedes navne opgives som Yassine A., Mohamed B. og Aboubaker O.

- De er sigtet for at tage del i en terrorgruppes aktiviteter, skriver anklagemyndigheden om de tre.

Forbindelsen til terrorgruppen uddybes ikke i meddelelsen, og der gives ingen konkrete oplysninger om deres ulovlige aktiviteter.

Sigtelserne er blot de seneste i en række, efter at den belgiske hovedstad i sidste uge blev ramt af to voldsomme selvmordsangreb, som har kostet 35 mennesker livet - heriblandt tre bombemænd.

I weekenden blev en algerisk mand anholdt i det sydlige Italien. Han mistænkes for at have produceret falske dokumenter til militante med forbindelse til de voldsomme angreb i Bruxelles og Paris.

Belgiske myndigheder skal have udstedt en arrestordre på manden, der menes både at have produceret og fremskaffet falske dokumenter til ulovlig immigration.

Hans navn dukkede op i papirer, som blev fundet under en ransagning af en lejlighed tæt på Bruxelles i oktober.

I de samme papirer fandt man billeder af nogle af de personer, der var involveret i sidste års angreb i Paris og tirsdagens angreb i Bruxelles.

Belgiske myndigheder har mandag formiddag oplyst, at yderligere fire personer er omkommet efter bombeangrebene i lufthavnen Zaventem og på metrostationen Maelbeek tirsdag i sidste uge.

Det samlede dødstal, med de tre bombemænd, er dermed 35.

Flere end 300 mennesker blev såret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip