Belgisk forsvarer: Sammen kan vi slå Messi

Når Argentina lørdag møder Belgien i VM-kvartfinalen i fodbold, er det primært verdensstjernen Lionel Messi, de argentinske spillere og tilhængere sætter deres lid til i håbet om en semifinaleplads.

Selv om Messi har spillet en fin slutrunde indtil videre, har Argentina som helhed langt fra imponeret. Alligevel er holdet ubesejret.

Det kan argentinerne takke netop FC Barcelona-stjernen Messi for.

Fire mål i fire kampe og afgørende aktioner i flere af kampene. Senest i 1-0-sejren over Schweiz i 1/8-finalen, hvor han var manden bag Angel Di Marias scoring få minutter før en truende straffesparkskonkurrence.

Umiddelbart lader det belgiske hold sig dog ikke skræmme af ikonet Messi.

- Vi er nødt til at stå sammen som et hold. Hvis Messi kommer forbi én af os, må der være en anden eller tredje spiller klar til at stoppe ham, siger den belgiske forsvarsspiller Jan Vertonghen.

Han mener, at Argentina har mere at frygte i mødet med belgierne.

- Vi er et hold, der er svær for en modstander at forberede sig på. Vi kan spille forskellige systemer, og vi har en masse gode spillere på bænken. Det er exceptionelt at have så mange forskellige spillere i en trup, siger Vertonghen.

Også Belgiens midtbanespiller Axel Witsel er optimist inden lørdagens kvartfinale.

- Argentina har til dato ikke spillet godt, lyder det.

Chelsea-spilleren Eden Hazard er måske den største stjerne i den belgiske trup. Han har lavet flere afgørende assists i gruppespillet, men han er endnu ikke kommet på måltavlen ved VM. Det bekymrer dog ikke landstræner Marc Wilmots.

- Når modstanderne giver ham plads, er han farlig, men sådan er det også med Dries Mertens og Kevin De Bruyne, siger Wilmots.

- Det kan godt være, at den internationale presse udpeger Eden som truppens stjerne, men som jeg ser det, er Belgien et hold, der ikke kun afhænger af en enkelt spillers præstation.

Kvartfinalen mellem Argentina og Belgien fløjtes i gang lørdag klokken 18.00, vinderen skal spille semifinale mod enten Holland eller Costa Rica.

/ritzau/

 

Dagens Gossip