Belgisk politi anholder tre mistænkte for Paris-angreb

12/04/2016 18:41

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Belgisk politi har anholdt yderligere tre personer i forlængelse af angrebene i Paris i november efter nye ransagninger tirsdag i det sydlige Bruxelles.

De tre personer blev anholdt efter en ransagning i forstaden Uccle i den sydlige del af den belgiske hovedstad. Det oplyser Belgiens statsanklager, der ikke uddyber omstændighederne.

En dommer skal nu tage stilling til, om de anholdte skal forblive i politiets varetægt.

Tirsdagens anholdelser sker ifølge anklagemyndigheden i forlængelse af den efterforskning, som statsanklageren har åbnet efter angrebene 13. november i Paris, da 130 mennesker blev dræbt, og flere hundrede blev såret.

Tidligere tirsdag blev to andre sigtet for at have deltaget i sidste måneds angreb i Bruxelles, hvor der blev udløst bomber i byens lufthavn og på en metrostation.

De to er sigtet, fordi de belgiske myndigheder har fundet indikationer af, at de har lejet en lejlighed, der er blevet brugt af en af de formodede gerningsmænd.

Siden angrebet i marts, der kostede 32 mennesker livet, har de belgiske myndigheder indledt en menneskejagt på mulige medgerningsmænd og støtter bag angrebene i Europa.

Den belgiske statsanklager fortalte tidligere, at man efterforsker "dag og nat".

Politiet har fundet tætte forbindelser mellem angrebene i Paris og Bruxelles.

Flere personer har tilsyneladende været involveret i begge angreb, og der er direkte tråde til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, som har taget skylden for dem begge.

Blandt andet er Mohammed Abrini, der er kendt som "manden med hatten", dukket op i efterforskningen af de to angreb. Han blev anholdt i sidste uge.

Abrini optræder - iført en karakteristisk bøllehat - på overvågningsbilleder fra lufthavnen i Bruxelles kort inden bombeangrebet 22. marts.

Senere har efterforskningen afsløret, at han også blev fanget af et overvågningskamera på en tankstation i Frankrig sammen med Salah Abdeslam, som også er anholdt, to dage inden angrebene i den franske hovedstad.

/ritzau/AFP