Belgiske betjente såret af mand med machete

To politibetjente er såret efter at være blevet overfaldet af en mand med en machete i den belgiske by Charleroi, skriver det belgiske medie lesoir.be.

Overfaldet skete midte i byen nær den lokale politistation.

Ifølge det lokale belgiske politi har overfaldsmanden sagt "Allahu akbar" ("gud er stor" på arabisk), da angrebet fandt sted.

Gerningsmanden sårede den ene politibetjent i ansigtet, og hun er nu kørt til hospitalet i Charleroi. Også den anden kvindelige politibetjent er lettere såret.

Gerningsmanden blev skudt af en tredje betjent og er herefter indlagt i alvorlig tilstand.

Ifølge belgisk stats-tv, VTM, er manden død af sine skudsår.

Et stort område af den belgiske by er blevet afspærret efter angrebet.

Charleroi har tidligere været nævnt i forbindelse med militante jihadister, der var involverede i angrebene mod Paris i november 2015 og Bruxelles i marts.

Her blev byen brugt som base for nogle af de personer, der udførte angrebene, der kostede 32 personer livet i Bruxelles og 130 mennesker livet i Paris.

Belgiens premierminister Charles Michel har også fordømt angrebet.

- Mine tanker er med ofrene, deres kære og politiet, vi følger situationen tæt, siger han ifølge BBC.

Belgien har været i forhøjet sikkerhedsberedskab siden angrebet i Bruxelles 22. marts, hvor der blev detoneret bomber i Bruxelles' lufthavn og på metrostationen Maelbeek i hovedstaden.

Beredskabet har blandt andet været opholdt på grund af den bølge af angreb, der er set i Frankrig og Tyskland i den seneste måned.

/ritzau/

 

Dagens Gossip