Belgiske myndigheder melder ud: Det var ikke bilistens skyld

Foto: Joel Saget/AFP/Ritzau Scanpix

Chris Anker Sørensen afgik lørdag eftermiddag ved døden efter en tragisk ulykke. Nu frikender en belgisk bilinspektør føreren af varevognen

Lørdag eftermiddag var den tidligere professionelle cykelrytter Chris Anker Sørensen involveret i en fatal trafikulykke, da han forsøgte at krydse en vej. Her blev han nemlig ramt af en varevogn.

Læs også

Mette Frederiksen reagerer på tragisk dødsfald

Det oplyser Fien Maddens, der er talsmand fra anklagemyndigheden i Brugge, til B.T.

"Han kom kørende langs vejen på en cykelsti, og da han skulle krydse vejen, blev han ramt af en varevogn. Der er ikke noget, der tyder på, at føreren af varevognen har gjort noget ulovligt. Han har heller ikke været påvirket af hverken alkohol eller narkotika," siger hun.

Den tragiske ulykke skete kort før kl. 13.00 lokal tid. Chris Anker Sørensen døde umiddelbart efter som følge af de skader, han havde pådraget sig i forbindelse med ulykken, lyder det fra Fie Maddens, der også bekræfter, at der er tale om en tragisk ulykke.

Ulykken fandt sted på strækningen Havenrandweg-Zuid i Zeebrugge nord for Brugge. Efter ulykken blev en bilinspektør kaldt ud til ulykkesstedet, hvor vedkommende fik til opgave at klarlægge de nærmere omstændigheder.

"Bilinspektøren kunne konstatere, at føreren af varevognen ikke begik nogen fejl, som førte til ulykken. Cyklister skal holde tilbage i krydset," lyder det ifølge B.T. i en udtalelse fra det lokale politi.

Chris Anker Sørensen var i Belgien, hvor han skulle dække VM i landevejscykling, da han var tilknyttet som både ekspert og kommentator hos TV 2.

Læs også

Nye informationer om Chris Anker Sørensens tragiske dødsulykke

Den tidligere professionelle cykelrytter, der i en stor del af sin karriere kørte for Tinkoff-Saxo, efterlader sig en kone og to børn. De pårørende er blevet orienteret af både politiet i Belgien og i Danmark.

 

Dagens Gossip