Belinda har stomi: Jeg vil bryde tabuet

 For tre år siden blev Belinda Ingemann Møller indlagt akut på sygehuset med blodforgiftning og en syg tarm.

Lægerne gav hende valget om at få en stomi - eller dø.

Den i dag 22-årige kvinde fra Havdrup ved Roskilde valgte stomien og livet, og nu er det tid til endnu en kamp: Tabuet omkring stomi skal brydes.

Læs også: 21-årige Nicolai gør op med tabu: "- Det er jo bare en pose"

I et opslag på facebook fortækker hun sin historie og viser sin mave frem. Opslaget er blevet liket mere end 4.500 gange.

“Jeg har en historie, jeg gerne vil have ud til alle danskerne og som vil kunne bryde tabuet omkring stomi,” siger hun til Dagens.dk.

Voldsom sygdom
Som 19-årig blev hun indlagt akut.

Diagnosen var Morbus Chron.

På to uger tabte hun 10 kilo og var helt nede på 35 kilo.

“Jeg kom på hospitalet i min fars arme, da jeg næsten ikke kunne gå eller stå, og blev akut indlagt på Køge Sygehus,” forklarer Belinda Ingemann Møller.

Her blev hun opereret akut og fik en stomi.

Læs også: Denne modige kvindes bikini-billede hyldes på nettet - se her hvorfor

Det skønnes, at 10.000 mennesker i Danmark har en stomi, men det er fortsat for tabubelagt, mener den 22-årige, som derfor vil ud med sin historie.

“Jeg har været god til at tale om det og derfor betyder stomien ikke så meget i min hverdag… Jeg vil ud med det her som en historie for at fortælle alle med stomi og andre fysiske og psykiske lidelser, at lige meget , hvor anderledes du føler dig, så skal man ikke gøre det til mere end det er,” siger hun.

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Opslag af Belinda Sophie Ingeman Møller.

 

 

Dagens Gossip