Bendtner og Kjær sørger for magisk aften i Beograd

14/11/2014

Det danske landshold har igen slået kursen ind på EM med en vigtig 3-1-sejr fredag aften på udebane over Serbien.

Nicklas Bendtner scorede to gange, og Simon Kjær bidrog med en enkelt kasse efter en serbisk pauseføring.

Danskerne fik en katastrofestart i den mennesketomme kulisse med en serbisk lynscoring til 1-0 efter små fem minutter.

Det var som om, at det ikke var gået op for Danmark, at der rent faktisk stod vigtige EM-point på spil, og det udnyttede et toptændt serbisk hjemmehold.

Nemanja Gudelj hoppede over en tværpasning, og da hele det danske forsvar hoppede på den finte, kunne Zoran Tosic nemt udplacere Kasper Schmeichel i det danske mål.

Det kunne være gået grueligt galt i indledningen, hvor serberne også var tæt på at score på et saksespark, men en flot parade fra Schmeichel holdt Danmark inde i kampen. Serberne fik en chance mere i samme sekvens, men skød forbi mål.

Midtvejs i første halvleg fandt danskerne omsider den rette tænding, og især Lasse Vibe begyndte at irritere serberne. Topscoreren fra IFK Göteborg havde et godt forsøg, som hjemmeholdets målmand fik trillet ud til hjørnespark.

Nicklas Bendtner havde faktisk chancen for at løbe den trillende bold op, men Wolfsburg-angriberen fik ikke reageret i tide.

Det danske pres fortsatte efter pausen, og Bendtner havde misset et par gode hovedstødsmuligheder, da han efter en time fik udlignet til 1-1. Christian Eriksen skød på mål, og Serbiens keepers skubbede bolden lige ud til Bendtner, der nemt kunne udligne.

De danske jubelbrøl gjaldede ud over det mennesketomme stadion, og det skulle blive endnu bedre.

Simon Kjær bragede blot et minut senere et hovedstød i mål til 2-1 efter et perfekt frispark fra Nicolai Boilesen. Dansk tristesse var på få øjeblikke ændret til ellevild jubel.

Med Danmark som det toneangivende hold bølgede kampen i den sidste halve time lidt frem og tilbage. Både Serbien og senere Danmark havde et skudforsøg på overliggeren. For de danske gæster var Peter Ankersen uheldig.

Fem minutter før slutfløjt cementerede Nicklas Bendtner sejren, da han tog bolden ned med brystkassen og ugeneret sparkede den i mål til 3-1, mens serberne mente, at det var offside.

Danmark topper med sejren EM-kvalifikationen med syv point for de første fire kampe. Portugal, der for en måned siden vandt i København, har seks point og Albanien fire point - begge lande for en kamp færre end Danmark.

De to bedste i gruppen er direkte kvalificeret til EM, mens nummer tre også er i spil.