Bendtner: Olsens afløser har noget at leve op til

Hvis det stod til spillerne på fodboldlandsholdet, så kunne Morten Olsen sagtens fortsætte som landstræner. Men de forstår samtidig Olsens beslutning om at stoppe efter EM i Frankrig i 2016.

Forud for onsdagens testkamp mod USA satte Nicklas Bendtner for første gang ord på Olsens stop, som ærgrer Wolfsburg-angriberen.

- Til at starte med kan jeg godt forstå Mortens beslutning - med alt hvad der er sket. På det personlige plan er jeg ked af, at han har valgt at stoppe, fordi han har været en kæmpe faktor i min karriere og også i dansk fodbold.

- Det, han har skabt for landsholdet og specielt for dansk fodbold generelt i de over 14 år, han har været her, er enestående. Det skal han have rigtig meget respekt for, siger Bendtner.

Det bliver svært for Dansk Boldspil-Union (DBU) at finde en fuldgod erstatning, mener Bendtner.

- DBU skal lede længe. Morten kender det her hold ud og ind, han har været med i så lang tid, og han kender mange af spillerne både personligt og på et fodboldplan.

- Lige nu er der ingen dansk træner, der er lige så god som Morten, siger Bendtner, som har store krav til det nye trænerteam.

- Jeg håber, at den eller de nye, der kommer ind, kan videreføre det arbejde, Morten har lagt for dagen. For det har været positivt for udviklingen af dansk fodbold, mener Bendtner.

I hele karrieren har Bendtner lyttet til Olsen og har næsten altid fået noget konstruktivt ud af det.

- Du kan altid ringe til ham, og du kan altid regne med ham. Han er utrolig dygtig og professionel.

- Der er af og til trænere, som siger nogle ting til dig, hvor man tænker: Hvad fanden snakker du om, det passer overhovedet ikke.

- Og så er der trænere, som rammer mange af de ting, som du selv går og tænker over. Eksempelvis ting man skal arbejde på i sit spil.

- Der rammer Morten rigtigt næsten hver gang, så der er ingen tvivl om, at hans faglige niveau omkring fodbold er helt i top, mener Bendtner.

Også Eriksen, der spiller sin kamp nummer 50 mod USA, takker Olsen for den tillid og udvikling, han har oplevet på landsholdet. Tottenham-profilen er spændt på DBU's valg af ny træner.

- Jeg forventer, han er professionel, og at han gør tingene, så de passer til holdet. Forhåbentlig gør han det med sine egne idéer, det har man altid brug for.

- Og at han på en god og rolig måde kan overføre idéerne til os. Det skal være en, der kan sit kram, siger Eriksen.

Michael Krohn-Dehli mener, at Olsen har været foran alle andre i sin taktiske forståelse af fodboldspillet.

- Jeg tror, at alle godt forstår ham lidt. Så må vi bare glæde os over, at vi kan kvalificere os til den EM-slutrunde i Frankrig, så vi på den måde kan give ham et godt farvel.

- Han er en træner, som har været forud for sin tid. Mange af de idéer, han havde, da jeg startede, da jeg kom på landsholdet, var idéer, som man også får med fra Spanien nu.

- Da han startede, var han langt foran andre danske trænere, husker Krohn-Dehli.

Danmark møder onsdag aften USA i en testkamp i Aarhus. Kampen spilles 20.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip