Benny Andersen i sproglig klemme efter radikal prishøst

Forfatteren Benny Andersen har søndag fået tildelt Marianne-prisen af Det Radikale Venstre på partiets landsmøde i Nyborg Strand til taktfaste klapsalver fra 370 delegerede.

Han modtager en sølvklædt håndtaske opkaldt efter Marianne Jelved, som har lagt navn til prisen. I sin begrundelse roser De Radikales indfødsretsordfører, Marlene Borst Hansen, prismodtageren for hans åbne syn på fremmede samt greb om det danske sprog.

Lørdag sang landsmødet som sædvanlig "Svantes lykkelige sang" af Benny Andersen, mens Marlene Borst Hansen reciterede hans digt "Mit hjertes indvandrer" om sin afdøde kone, Cynthia Rosalina fra Barbados.

Benny Andersen måtte fra talerstolen tørre "glædestårer" over at få Marianne-prisen af Det Radikale Venstre, som han i mange år har samarbejdet med.

- Men De Radikale har voldt mig en del besvær af sproglig art. Mine familiemedlemmer på Barbados gennem 35 år forsøger at følge med i det politiske liv. De accepterer, når man forklarer, at Venstre er mere højreorienteret, siger Benny Andersen.

- Det må så betyde, at Det Radikale Venstre er yderliggående højreorienteret og dét, der er værre, siger de. Nej, tværtimod, lad mig nu forklare. Så jeg har haft nok at gøre med at belære mine kære barbadianere om dansk politik, siger forfatteren.

Det er dog ingenting mod, at han skal forklare sine slægtninge på Barbados, at Marianne-prisen også består af en forsølvet håndtaske, påpeger Benny Andersen.

- Men jeg lover: Jeg helmer ikke, før de har mailet tilbage. Nu har vi endelig forstået pointen. Du er professionel digter, så du har naturligvis selv fundet på hele den skøre historie. Vi venter spændt på næste kapitel, siger forfatteren til forsamlingens klapsalver.

/ritzau/

 

Dagens Gossip