Benzindampe udløser alarm i Tølløse

Der var tale om et kortvarigt udslip på omkring 10 kubikmeter, da Danske Olieberedskabslagres (FDO) brændstofrørledning på Hjortholmvej ved Tølløse mellem Kalundborg og Hedehusene fredag blev beskadiget. Det oplyser FDO.

Ingen personer kom til skade under udslippet, og den særlige alarm til beboerne i området om at gå indenfor og lukke døre og vinduer samt afbryde deres HFI-relæ, blev afblæst sidst på eftermiddagen.

Brændstofledningen, der forsyner det storkøbenhavnske område med brændstof, blev beskadiget under landbrugsarbejde. En gravemaskine kom ved 15-tiden fredag eftermiddag til at grave ledningen over.

FDO oplyser, at den pågældende lodsejer ikke havde overholdt de gældende sikkerhedsforskrifter.

Administrerende direktør i FDO, Peter Stigsgaard ser med stor alvor på hændelsen.

- Vi ser med stor alvor på, at en sådan situation kunne opstå. Vi vil snarest muligt med relevante myndigheder vurdere, om der er behov for at tage yderligere initiativer for at forebygge beskadigelser af ledningsnettet, siger Peter Stigsgaard i en pressemeddelelse.

Direktøren er tilfreds med, at FDO's overvågningssystem fungerede, det gjorde det muligt at reagere hurtigt og få minimeret skaderne.

Myndighederne har iværksat en miljøbeskyttende indsats, som FDO’s medarbejdere deltager i.

/ritzau/

 

Dagens Gossip