To beredskabsassistenter fik pris for at redde bilist op af havn

 

Den Danske Redningsberedskabspris 2012 gik i år til beredskabsassistenterne Sonny Nautrup Nielsen og Jens Christian Østerby Jensen fra Beredskabscenter Aalborg. Hoptrup Frivillige Brandværn var også indstillet til prisen, men fik den altså ikke.

De får prisen for deres indsats i forbindelse med en redningsaktion i Ålborg Havn, hvor de den 28. februar 2011 reddede en bilist op af havnebassinet.

Forsvarsminister Nick Hækkerup overrakte i dag prisen i forbindelse med en mindehøjtidelighed i Holmens Kirke til ære for omkomne brand- og redningsfolk.

- Danske brand- og redningsfolk gør dagligt gør en kæmpe indsats, for at vi andre kan være trygge. Da de to prismodtagere en vinternat sidste år reddede en uheldig bilist op af havnen i Ålborg, satte de deres eget liv på spil. Det er netop dét heltemod, der viser, at vi kan være stolte af vores redningsfolk, siger Nick Hækkerup.

Det er fjerde gang Den Danske Beredskabspris bliver uddelt. Med prisen følger en check på 50.000 kroner.

Billedtekst: Nick Hækkerup med de to prismodtagere Sonny Nautrup Nielsen og Jens Christian Østerby Jensen fra Beredskabscenter Aalborg samt Hoptrup Frivillige Brandværn.

Foto: Forsvarsministeriet.

 

Dagens Gossip