Beredskabsfolk holder olie fra færge under kontrol

Der bliver tirsdag middag fortsat pumpet vand ud af den passagerfærge, der i løbet af natten sejlede ind i molen ved havnen i Grenaa.

Det oplyser Hans Georg Nørregaard, der er Beredskabsstyrelsens vagthavende på stedet.

- Det er ikke til at sige, hvornår vi kan være færdige med at pumpe vand ud fra færgen. Det hænger sammen med, at vi ikke har et endeligt overblik over, hvor meget der løber ind, siger han og fortsætter:

- Men vi sænker vandstanden kraftigt inde i den, og jeg vil sige, at inden for de næste par timer ser det ud til, at vi er ved at være i bund.

Siden i nat har beredskabsfolkene pumpet vand ud af færgen, der havde 156 passagerer om bord. Ingen kom noget til ved ulykken, der skyldtes, at færgen under udsejling stødte ind i molen.

Sammenstødet har medført et mindre læk i færgens maskinrum, hvor der ved middagstid bliver pumpet omkring 8000 liter vand ud i minuttet, siger Hans Georg Nørregaard og nævner, at det tidligere har været oppe på det dobbelte.

Der er endnu ikke begyndt at lække olie fra skibet, selv om der er begyndt at komme olie i havnebassinet. Der er dog tale om meget små mængder, understreger Hans Georg Nørregaard.

- Olien kommer nede fra de rum, hvor vi har pumpet. Der har stået flere maskiner dernede, og dermed har der også ligget olie øverst på alt det vand, vi har pumpet ud, siger han og tilføjer:

- Men vi har hele tiden været forberedte på, at det kunne ske. Det lokale brandvæsen har fra starten lagt en flydespærring rundt om båden - netop for at indfange det, der måtte komme ud.

- Vi har samtidig sat vores pumper så dybt som muligt for at fange det rene vand nedenunder. I det øjeblik, at der skulle komme olie med i vandet, så har vi lukket ned og flyttet rundt på pumperne, lyder det fra Hans Georg Nørregaard.

Ifølge DMI kan der i løbet af eftermiddagen være risiko for kraftig regn og skybrud i flere dele af Jylland, og det er man hos Beredskabsstyrelsen opmærksomme på.

- Lige nu er vi ved at pakke alt det pumpemateriel, som vi ikke har i brug, og sender det tilbage til Herning, så det er klar til at blive indsat, hvis der opstår behov for det, siger Hans Georg Nørregaard.

Færgen Stena Nautica har normalt rute mellem Grenaa og Varberg i Sverige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip