Berlin hylder heltene: Vi er alle verdensmestre

Op imod en halv million tyske fodboldfans måtte vente i timevis, mens den åbne bus med de nykårede verdensmestre i fodbold sneglede sig af sted gennem Berlin.

Men da "Die Nationalmannschaft" endelig nåede frem, blev hovedstaden omdannet til en stor gadefest for at fejre den første VM-sejr siden 1990.

- Vi er alle sammen verdensmestre, råbte landstræner Joachim Löw ud til den jublende forsamling fra podiet foran Brandenburger Tor.

- Det var en lang og svær vej mod VM-titlen. Men vi er lykkelige for at være hjemme blandt vores fans. Det er en ubeskrivelig følelse, sagde landstræneren.

Fansene i det tætpakkede fanområde blev underholdt af tyske schlagere, og på skift blev spillerne og lederne kaldt frem for at modtage folkets hyldest.

- Sikke en stemning, der er her. Tusind tak til alle, lød det fra kaptajn Philipp Lahm, der ankom med VM-pokalen til stor jubel.

Det tyske landshold landede tirsdag formiddag i Tegel-lufthavnen i et særfly fra Lufthansa, der i dagens anledning var omdøbt til Fanhansa, efter den lange hjemrejse fra Rio de Janeiro.

Holdet blev modtaget af en stor skare fans i lufthavnen, og hele vejen ind til Berlins centrum måtte bussen kæmpe sig gennem menneskehavet, mens verdensmestrene uddelte autografer og skrev overvældede tweets om den varme modtagelse i hovedstaden.

Det er fjerde gang, Tyskland hjemfører VM-trofæet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip