Berlin hylder heltene: Vi er alle verdensmestre

Op imod en halv million tyske fodboldfans måtte vente i timevis, mens den åbne bus med de nykårede verdensmestre i fodbold sneglede sig af sted gennem Berlin.

Men da "Die Nationalmannschaft" endelig nåede frem, blev hovedstaden omdannet til en stor gadefest for at fejre den første VM-sejr siden 1990.

- Vi er alle sammen verdensmestre, råbte landstræner Joachim Löw ud til den jublende forsamling fra podiet foran Brandenburger Tor.

- Det var en lang og svær vej mod VM-titlen. Men vi er lykkelige for at være hjemme blandt vores fans. Det er en ubeskrivelig følelse, sagde landstræneren.

Fansene i det tætpakkede fanområde blev underholdt af tyske schlagere, og på skift blev spillerne og lederne kaldt frem for at modtage folkets hyldest.

- Sikke en stemning, der er her. Tusind tak til alle, lød det fra kaptajn Philipp Lahm, der ankom med VM-pokalen til stor jubel.

Det tyske landshold landede tirsdag formiddag i Tegel-lufthavnen i et særfly fra Lufthansa, der i dagens anledning var omdøbt til Fanhansa, efter den lange hjemrejse fra Rio de Janeiro.

Holdet blev modtaget af en stor skare fans i lufthavnen, og hele vejen ind til Berlins centrum måtte bussen kæmpe sig gennem menneskehavet, mens verdensmestrene uddelte autografer og skrev overvældede tweets om den varme modtagelse i hovedstaden.

Det er fjerde gang, Tyskland hjemfører VM-trofæet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip