Berlingske-tillidsmand: Det fjerner nogle bekymringer

admin

|

15/10/2013

Dagens topnyheder

Det giver arbejdsro på kort sigt, at Mecom har besluttet sig for at fjerne "Til salg"-skiltet fra Berlingske Media.

Men på længere sigt får det ikke den store betydning for de ansatte på Berlingske, forventer Berlingskes tillidsmand, Uffe Gardel.

- På den ene side er der nogle ting, som vi ikke behøver bekymre os om på kort sigt. Vores husaftaler og overenskomster består, og vi behøver heller ikke bekymre os om, hvem der er vores chefredaktør. Det er selvfølgelig altid godt ikke at have den usikkerhed.

- På den anden side kan jeg også læse, at den eneste grund til, at Mecom beholder os, er, at de ikke har kunnet få tilstrækkeligt penge for os.

- Det er jo ikke nogen særlig stærk bekendelse som ejer, at man beholder os af den ene grund, at man ikke har været i stand til at sælge os, siger Uffe Gardel til Ritzau.

Af samme grund forventer tillidsmanden ikke, at det sidste ord er sagt i sagen om et frasalg af Berlingske.

- Jeg forventer, at den her salgsproces vil vende tilbage på et eller andet tidspunkt. Nu vil den bare blive mindre intensiv og få et mere langstrakt forløb, siger Uffe Gardel.

Han tror heller ikke på, at den nye melding vil betyde en mindre turbulent fremtid for avisen, der har været gennem flere nedskæringsrunder:

- Nej, det tror jeg ikke. De økonomiske rammer for koncernen og koncernens indtjeningsmuligheder bliver jo ikke påvirket af det her.

- Der vil komme til at ske flere omvæltninger i vores del af branchen. Det ændrer det her ikke-salg ikke ved, siger tillidsmanden.

Uffe Gardel tager samtidig til efterretning, at Mecom endnu engang skifter ud i ledelsen. Administrerende direktør Stephen Davidson stopper efter blot fem måneder på posten.

- Mecoms ledelsesforhold har været præget af en forbløffende ustabilitet, siden man i en slags kup afsatte Montgomery for år tilbage.

- Det er utrygt at være ejet af en koncern, som ikke er i stand til at holde sine ledelsesforhold stabile mere end seks måneder ad gangen, siger han.

/ritzau/