Berlusconi afventer dom i Ruby Hjerteknuser-sag

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi er ikke til stede under retssagen, hvor han tidligere er dømt for at have betalt sig til sex med en mindreårig med tilnavnet Ruby Hjerteknuser.

Afgørelsen på ankesagen ventes at være klar fredag klokken 13.

Berlusconi blev ved en retssag 24. juni 2013 idømt syv års fængsel og et forbud mod at beklæde offentlige embeder.

Den vanærede milliardær afsoner stadig en dom, der lyder på samfundstjeneste på et center for Alzheimers-patienter nær byen Milano.

Anklagerne i retssagen går efter at få retten til at opretholde dommen på syv år.

Opretholder Højesteret dommen, betyder det, at Berlusconi vil blive betragtet som vaneforbryder, hvilket vil udelukke muligheden for samfundstjeneste og enten føre til husarrest eller fængsel.

Selv har han tidligere sagt, at sexdommen er et udtryk for forfølgelse. Han nægter at have haft sex med den mindreårige ved de erotiske fester, kendt som unga bunga-fester.

Den nu 77-årige Berlusconi blev dømt for at have købt sig til sex med den tidligere natklubdanser Karima El Mahroug, da hun var 17 år.

Hun er kendt som Ruby Hjerteknuser.

Desuden blev han dømt for efterfølgende at have ringet til politiet for at få hende løsladt, da hun blev anholdt for tyveri.

Berlusconi var da premierminister.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip