Berlusconi anklages for at bestikke vidner

Skrevet af admin

|

29/11/2013

Dagens topnyheder

En italiensk domstol anklager fredag Silvio Berlusconi for bestikkelse af vidner i forbindelse sagen om, at den tidligere italienske premierminister har betalt en mindreårig for sex.

Anklagen kommer to dage efter, at den 77-årige mediemogul blev frataget sit sæde i parlamentet på grund af en dom for skattesvig.

Ifølge domstolen er bevismateriale mod Berlusconi og andre anklagede i sagen sendt til anklageren, som forventes at indlede en efterforskning.

Det hedder i dokumenterne, at Berlusconi har betalt "penge og andre ydelser" til unge kvinder, som deltog ved festerne i Milan, for til gengæld at give falske vidneudsagn til politiet.

Det er bare den seneste skandale, der har Silvio Berlusconi som hovedperson. Ekspremierministeren er blevet dømt i adskillige sager alene i år.

Det fremgår af dokumenterne til anklageren, at månedlige betalinger på 2500 euro, svarende til godt 18.700 danske kroner, til vidner i sagen "ikke blot er en uregelmæssighed, men en ulovlig handling. Det er bevis på korruption."

Berlusconi blev i juni dømt for at betale for sex med den tidligere natklubdanser Karima El Mahroug, der er kendt som Hjerteknuseren Ruby, da hun var under 18 år.

Den tidligere premierminister blev også fundet skyldig i anklager om magtmisbrug, idet han havde ringet til politiet for at få hende løsladt fra varetægtsfængsling.

/ritzau/Reuters