Bernie Sanders fordømmer kløften mellem rig og fattig

Den amerikanske præsidentkandidat for Demokraterne Bernie Sanders fordømmer det, som han kalder den umoralske kløft mellem verdens rige og fattige.

Det fortæller han på et pressemøde fredag i Vatikanet, hvor han deltager i en konference om social retfærdighed.

Samtidig bemærker Sanders, at han mener, at kløften mellem de to grupper er større i dag, end den var for 100 år siden.

- I 2016 har den rigeste ene procent af befolkningen på denne planet en større formue end de resterende 99 procent tilsammen, siger han.

- I en tid, hvor så få har så meget, og så mange har så lidt, må vi afvise grundlaget for den moderne økonomi som umoralsk og uholdbart, siger han.

Den 74-årige præsidentkandidat siger også, at han fordømmer systemet i USA, hvor milliardærer ifølge Sanders kan købe sig til valg.

Bernie Sanders, der er født i Brooklyn i New York af polske jøder, afviser, at hans lynvisit over Atlanten skulle være et forsøg på at bejle til de katolske vælgere.

Ifølge Sanders er turen ikke en del af en politisk strategi, men derimod et bevis på hans beundring af pave Frans og pavens syn på de sociale og økonomiske uligheder i verden.

I et interview med den italienske avis La Repubblica bliver Sanders spurgt, om hans tilstedeværelse på konferencen betyder, at Vatikanet støtter hans kandidatur i den amerikanske præsidentvalgkamp.

- Det er slet ikke på den måde. Vatikanet er ikke involveret i mit kandidatur. Konferencen er ikke en politisk begivenhed, svarer han.

Det er ikke planlagt, at nogle af deltagerne på konferencen skal møde paven, som lørdag besøger den græske ø Lesbos, hvor flygtninge og migranter er strømmet til.

Samme dag rejser Sanders tilbage til sin valgkamp i USA forud for tirsdagens primærvalg i New York.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip