Berømtheder slår ring om Nelson Mandela

Mens familien våger ved Nelson Mandelas sygeleje, går underholdningsindustriens stjerner på de sociale medier for at slå ring om Sydafrikas tidligere præsident ved det, derformentlig er slutningen på hans lange liv.

Den 94-årige Mandela har siden den 8. juni været indlagt i Pretoria med lungeproblemer. Hans tilstand er kritisk og verden er ved at ruste sig til at tage en sorgfuld afsked med den gamle kæmpe - en afsked der udløser stærke følelser hos Hollywood-stjerner som Mia Farrow og Daryl Hannah.

Således sender Farrow »tanker, bønner og taknemmelighed« til Mandela suppleret med et af hans berømte citater: »For at være fri skal man ikke blot kaste lænkerne af sig, men også leve på en måde, der respekterer og fremmer andres frihed«, lyder det.

Hannah konstaterer på Twitter, at hun elsker Mandela og tilføjer, at hun sender »kærlighed og styrke til ham og hans familie«.

Alyssa Milano og Holly Robinson Peete opfordrer deres fans til at bede for Mandela, mens sangerinden Beverley Knight fortæller, at hun selv folder sine hænder: »Jeg beder til, at hans sidste tid bliver fredfyldt«, skriver hun.

Mandela og hans familie får også hilsener fra rockveteranen Billy Bragg, skuespilleren Albert Brooks, rapperen og skuespillerinden Queen Latifah, sangerinden Alexandra Burke, Storbritanniens premierminister David Cameron og den sydafrikanske filmstjerne Fana Mokoena.

 

Dagens Gossip