Berygtet al-Qaeda-leder meldes dræbt i Yemen

En af al-Qaedas ledere i Yemen er blevet dræbt i et amerikansk luftangreb. Det oplyser AQAP, terrornetværkets gren på den arabiske halvø.

Nasser bin Ali al-Ansi, som manden hed, blev sammen med sin søn og andre krigere dræbt ved angrebet, oplyser Khaled Batarfi, en anden ledende skikkelse hos AQAP, i en video.

Batarfi fortæller ikke noget om, hvornår eller hvor al-Ansi døde. Men ifølge flere medier skete det allerede i sidste måned i byen Mukalla i det sydøstlige Yemen.

I januar optrådte al-Ansi i en video, hvor han påstod, at al-Qaeda stod bag det blodige angreb på det franske satiremagasin Charlie Hebdo i Paris.

Han er også kendt for at have placeret flere danskere på en såkaldt dødsliste. Det drejer sig om tegneren Kurt Westergaard, tidligere chefredaktør på Jyllands-Posten Carsten Justesen samt avisens udlandsredaktør Flemming Rose.

Nasser bin Ali al-Ansi har været religiøs kriger i blandt andet Filippinerne, Tjetjenien og Afghanistan, påstår AQAP i videoen.

- Den hellige krig slutter ikke med en leders død. Denne jihad fortsætter, ligesom islam fortsætter, siger Khaled Batarfi i videoen.

Han var blandt flere hundrede fanger, der kom på fri fod, da militante i april stormede et fængsel i Mukalla.

AQAP, der har sit hovedsæde i Yemen, er blandt al-Qaedas mest aktive grene. Især USA frygter al-Qaeda i Yemen, som ikke blot kæmper om magten i Yemen, men som også har planer om at udføre terroranslag mod USA og Europa.

Saudi-Arabien har med støtte fra USA på det seneste gennemført bombeangreb i Yemen rettet mod den shiamuslimske houthi-milits, der kæmper om magten i landet.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip