Berygtet al-Qaeda-leder meldes dræbt i Yemen

En af al-Qaedas ledere i Yemen er blevet dræbt i et amerikansk luftangreb. Det oplyser AQAP, terrornetværkets gren på den arabiske halvø.

Nasser bin Ali al-Ansi, som manden hed, blev sammen med sin søn og andre krigere dræbt ved angrebet, oplyser Khaled Batarfi, en anden ledende skikkelse hos AQAP, i en video.

Batarfi fortæller ikke noget om, hvornår eller hvor al-Ansi døde. Men ifølge flere medier skete det allerede i sidste måned i byen Mukalla i det sydøstlige Yemen.

I januar optrådte al-Ansi i en video, hvor han påstod, at al-Qaeda stod bag det blodige angreb på det franske satiremagasin Charlie Hebdo i Paris.

Han er også kendt for at have placeret flere danskere på en såkaldt dødsliste. Det drejer sig om tegneren Kurt Westergaard, tidligere chefredaktør på Jyllands-Posten Carsten Justesen samt avisens udlandsredaktør Flemming Rose.

Nasser bin Ali al-Ansi har været religiøs kriger i blandt andet Filippinerne, Tjetjenien og Afghanistan, påstår AQAP i videoen.

- Den hellige krig slutter ikke med en leders død. Denne jihad fortsætter, ligesom islam fortsætter, siger Khaled Batarfi i videoen.

Han var blandt flere hundrede fanger, der kom på fri fod, da militante i april stormede et fængsel i Mukalla.

AQAP, der har sit hovedsæde i Yemen, er blandt al-Qaedas mest aktive grene. Især USA frygter al-Qaeda i Yemen, som ikke blot kæmper om magten i Yemen, men som også har planer om at udføre terroranslag mod USA og Europa.

Saudi-Arabien har med støtte fra USA på det seneste gennemført bombeangreb i Yemen rettet mod den shiamuslimske houthi-milits, der kæmper om magten i landet.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip