Besætning på havareret ocean-racer er nu gået fra borde

Håbet om, at en dansk båd kunne vinde havkapsejladsen Volvo Ocean Race, er endt på et klippeskær i Det Indiske Ocean.

Båden Team Vestas Wind, der har vindmølleselskabet Vestas som hovedsponsor, grundstødte lørdag eftermiddag på et rev ud for øen Mauritius.

Båden tog vand ind, og dens to ror blev ødelagt i mødet med klipperne.

De ni mænd om bord forlod natten til søndag dansk tid båden og gik i to redningsflåder. Et fartøj fra den lokale kystvagt har i de tidligere morgentimer bragt besætningen i land på øen Íle du Sud, der ligger halvanden kilometer væk fra den havarerede båd.

Det fremgår af en opdatering fra sejladsens arrangør.

- Jeg er meget lettet over, at alle ni besætningsmedlemmer nu er i sikkerhed, og at ingen er kommet til skade. Det har hele tiden været vores vigtigste prioritet, siden vi første gang hørte om grundstødningen, siger Knut Frostad, som er den øverste ansvarlige for Volvo Ocean Race.

En af sejladsens andre deltagere, Team Alvimedica, har natten igennem holdt sig i nærheden af den danske båd for at kunne assistere besætningen, hvis det blev nødvendigt. Team Alvimedica er nu tilbage i sejladsen, der har sit næste anløb i Abu Dhabi.

Team Vestas Wind og løbsarrangørerne vil senere forsøge at bjærge den grundstødte sejlbåd.

Havariet er en trist afslutning på en af de største satsninger fra dansk side nogensinde i international sejlsport.

For ambitionerne var store, da Vestas besluttede sig for at finansiere en dansk båd.

- Vindenergi er der, hvor vi har vores markedsfokus. Volvo Ocean Race er her et perfekt match, sagde Vestas' administrerende direktør, Anders Runevad, i august og tilføjede:

- Sammen med KDY (Kongelig Dansk Yachtklub, red.) har vi samlet et verdensklasse-team af sejlere og vindenergi-fagfolk, og vi er alle om bord for at vinde.

Der er to danskere blandt den ni mand store besætning, der har australieren Chris Nicholson som kaptajn.

Starten på sejladsen gik 4. oktober i Spanien. Efter næsten 39.000 sømil og anløb i 11 havne verden over slutter det hele i Göteborg 27. juni 2015.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip