Beskæftigelsen steg endnu et nøk i december

En af de vigtigste konjunkturpile fortsætter med at pege den rigtige vej for dansk økonomi.

Danmarks Statistik opgør hver måned ud over antallet af arbejdsløse også antallet af lønmodtagere i Danmark.

Opgørelsen for december sidste år blev offentliggjort torsdag morgen, og den viser, at beskæftigelsen voksede med 4000 personer for november til december.

Det er således endnu en indikator på, at væksten er på vej, mener Erik Bjørsted, der er chefanalytiker hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Han konstaterer, at antallet af beskæftigede voksede med 30.500 sidste år, og at den samlede beskæftigelse på 2.586.100 dermed når sit højeste niveau i fem år.

- Der er dog brug for mere efterspørgsel. Den lave oliepris sammen med følgevirkningerne af ECB's opkøbsprogram i form af lavere renter og svækket krone styrker isoleret set efterspørgslen, og det er der brug for, hvis arbejdsmarkedet skal holde dampen oppe, skriver han i en kommentar.

Og hos Dansk Erhverv når man til samme konklusion: Efterspørgslen skal stige, hvis fremgangen skal fortsætte.

- Det vil bestemt være hjælp til selvhjælp, hvis forbrugerne og virksomhederne begyndte at bruge nogle flere penge, så der kom noget mere gang i den indenlandske efterspørgsel, og dermed blev skabt endnu flere job.

- Dagens tal giver bestemt håb om, at vi er på vej i den retning, siger cheføkonom Michael H.J. Stæhr i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip