IS beskyldes for at henrette flere end 160 soldater

Den sunnimuslimske oprørsgruppe Islamisk Stat (IS) har henrettet flere end 160 syriske soldater, som jihadisterne tidligere på ugen tog til fange i forbindelse med kampe ved den vigtige luftbase Taqba i nærheden af byen Raqqa i det nordlige Syrien.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der har base i Storbritannien og bygger sine oplysninger på et netværk af aktivister og andre kilder fra Syrien.

- IS henrettede flere end 160 syriske soldater på tre forskellige steder i Raqa-provinsen i går og ved daggry i dag, siger Rami Abdel Rahman, der er leder af observatoriet, til nyhedsbureauet AFP.

Samtidig fortæller islamisterne selv i en video, som de har lagt på YouTube, at 250 soldater er blevet slået ihjel, skriver Reuters.

Abdel Rahman siger, at der opholdt sig 1400 syriske soldater på luftbasen, da den blev angrebet af IS. 200 af dem blev dræbt på stedet, mens 700 havde tog flugten og reddede livet.

Af de resterende 500 blev mange taget til fange onsdag aften, da de forsøgte at krydse et ørkenområde for at nå territorium, som den syriske hær fortsat kontrollerer.

IS offentliggjorde tidligere videooptagelser af unge mænd i undertøj, der i bare fødder marcherede langs en øde vej. Militante råbte "Islamisk Stat" og "Der er ingen vej tilbage".

/ritzau/

 

Dagens Gossip