Beslutningsforslag skal omstøde offentlighedsloven

Flere af de partier, der stemte imod offentlighedsloven i 2013, vil nu med et beslutningsforslag have loven omstødt.

- Vi vil nu samle det flertal, der tegner sig, så vi kan få sammensat et beslutningsforslag, der kan blive gennemført og dermed ændre offentlighedsloven, siger Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

Udmeldingen kommer i kølvandet på de Konservatives kursskifte, som betyder, at der nu tegner sig et flertal for at få ændret loven.

Enhedslisten har også meldt sig på banen i forhold til at få udarbejdet et beslutningsforslag.

- Vi stiller et beslutningsforslag med det samme, sagde Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper fredag aften efter Søren Pape Poulsens udmeldinger.

Også Alternativet melder sig klar til at få loven omstødt.

- Det er virkelig positivt, at Konservative nu også er med på, at vi får ændret den, siger Alternativets retsordfører Josephine Fock.

Liberal Alliance rækker samtidig en hånd ud til venstrefløjen, og håber, at man politisk kan samle sig om at udarbejde beslutningsforslaget.

- Det er vigtigt, at vi ikke ender i en konkurrence om at komme først med et beslutningsforslag. I stedet bør de partier, der ønsker øget åbenhed sætte sig sammen og lave fælles forslag, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Offentlighedsloven skulle efter planen evalueres i 2017, men det er det, et politisk flertal nu vil have rykket frem.

Det er især paragraf 22, 24 og 27, som blokerer for indsigt i ministerkalendere og dokumentudveksling mellem myndigheder, som partierne nu vil have ændret.

I 2013 blev loven vedtaget med støtte med Venstre, Konservative, Socialdemokraterne, Radikale Venstre og SF. Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Enhedslisten stemte imod.

/ritzau/

 

Dagens Gossip