Besparelser koster kommunerne tusindvis af job

Det kan godt være, at 3900 job står til at flytte fra København til provinsen, men derfor er det ikke sikkert, at beskæftigelsen får et nøk opad af den grund.

Kommunernes økonomiaftale med regeringen trækker nemlig den anden vej, viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Den siger ifølge Politiken, at der frem mod 2019 vil forsvinde 7600 kommunale stillinger som følge af de aftalte besparelser på de kommunale budgetter.

Det er væsentligt flere, end de 4000 fuldtidsstillinger, som Finansministeriet selv har beregnet.

- Regeringen giver et indtryk af, at nu gør man en masse i forhold til provinsen. Men mens man med den ene hånd flytter statslige arbejdspladser ud, presser man med den anden hånd gennem besparelser kommunerne til at spare en masse offentlige job væk, siger Lars Andersen, der er direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, til Politiken.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) svarer, at besparelserne er et udtryk for et ønske om effektivisering.

- I år har kommunerne fået knap 240 milliarder kroner at levere service for.

- Ingen skal bilde mig ind, at man ikke kan gøre tingene smartere og mere effektivt, ligesom det ville undre mig, hvis alle de mange penge blev brugt optimalt, siger han til avisen.

Ifølge analysen svarer 86 procent af landets borgmestre, at der enten vil blive færre eller langt færre medarbejdere i kommunen fremover.

/ritzau/

 

Dagens Gossip