Bestikkelse: Seks mænd må vente et døgn på deres skæbne

Seks bestikkelsessigtede mænd skal tilbringe endnu en nat i en fængselscelle, før Østre Landsret onsdag tager stilling til, om de skal løslades eller blive bag tremmer.

For to uger siden valgte en dommer ved Retten i Nykøbing Falster at varetægtsfængsle mændene i en omfattende sag om påstået bestikkelse, men de sigtede nægter sig skyldige.

Det er derfor, at Østre Landsret er blevet bedt om at se nærmere på sagen. Det er sket tirsdag, og onsdag middag ventes retten at være klar med en afgørelse.

- Vi er så langt nu, at vi kun mangler de supplerende forklaringer fra de sigtede. Derefter følger forsvareres og anklagerens procedure, inden retten afsiger en kendelse om fængsling eller ej, siger advokat Noaman Azzouzi efter tirsdagens retsmøde.

Ved retsmødets start protesterede de seks forsvarere mod specialanklager Jørn Thostrups ønske om at lukke dørene for offentligheden.

Advokat Jørgen Lange henviste til, at blandt andre den administrerende direktør i firmaet Atea, der spiller en helt central rolle i sagen, har udtalt sig kompromitterende om de fængslede i medierne.

- Vi mener, at vores klienter har ret til at komme til genmæle, lød det fra Jørgen Lange.

Retten var imidlertid uenig og lukkede efter en kort votering dørene til retsmødet. Af den grund er der praktisk talt ingen nye oplysninger i sagen.

Klart står det dog, at ansatte i to konkurrerende it-firmaer ifølge politiets sigtelse har ydet bestikkelse til personer ansat i Region Sjælland, Kriminalforsorgen og Rigspolitiet.

Blandt de fængslede er to ansatte fra henholdsvis Region Sjælland og Rigspolitiet. De fire andre er medarbejdere i de to it-firmer.

Blandt de fire personer, der er varetægtsfængslet for at betale bestikkelse, er en nuværende medarbejder i Atea.

De tre øvrige er alle tidligere højt placerede medarbejdere i Atea, som i dag arbejder hos det konkurrerende firma.

/ritzau/

 

Dagens Gossip